Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Waar het Krijt tot leven komt

Land van Kalk, Krijt en Mergel

Van Aken, via Bocholtz, tot Voerendaal en daaromheen loopt een plateau van het vruchtbare Kunradersteen: Land van Kalk. Dankzij de rijke voedingsbodem is het gebied de ideale habitat voor vele planten en dieren. Terwijl je mijlenver uitkijkt over het Zuid-Limburgse heuvellandschap, ervaar je er echte stilte.

Zelf het Krijtlandschap verkennen

Trek het Land van Kalk in

Laat je meenemen langs kastelen, kloosters en kalkovens. Onderweg proef je van fruit, wijn en andere streekproducten. Ga eropuit in dit prachtige natuurgebied.

⟶ Blog van Natuurmonumenten

Op pad door de groeve naar de Oehoevallei

De ENCI-groeve is aan de zuidkant weer open gegaan en daarom neemt boswachter José je mee naar dit onwerkelijke stukje Nederland. Waar ooit het geluid te horen was van de winning van mergel, hoor je nu de stilte van de natuur en de bijzondere dieren die hier leven, zoals de oehoe! 

Ga je mee op pad?

Beleef het mergel!

#waarhetkrijttotlevenkomt

Deel je favoriete Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!