Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

De 6 leukste winterwandelingen

Wonderschone winterkiekjes gegarandeerd

Wie een winterwandeling wilt maken in een wonderschoon wonderlandschap is in Zuid-Limburg aan het juiste adres. Onze heuvels zijn dan tenslotte net een tikkeltje meer sprookjesachtig dan normaal. Vooral met een dik pak sneeuw. Maar ook onze dorpen en steden zijn magisch verlicht en ademen kerst. Kom dat zien met een van deze 6 leuke winterwandelingen:

De 6 leukste winterwandelingen

1

Rondje Stammenderbos

Buiten een frisse neus halen en dan binnen opwarmen onder het genot van een hapje en drankje? Klinkt dit als de perfecte combinatie? Dan is deze winterse wandeling exact wat je zoekt. Een wandeling van 6,5 kilometer terwijl je onderweg geniet van drie heerlijke winterse amuses bij de Biesenhof, Gasterij Kasteel Terborgh en Gasterie de Bokkereyer

Verkrijgbaar tot 29 februari 2020 bij bovenstaande horeca locaties en via de Visit Zuid-Limburg shops en webshop. Let op! niet te lopen van 23 t/m 26 december en 1 januari 2020. 

naar de webshop
2

Kribkeswandeling Heuvelland en Voerstreek (B)

Verdeeld over diverse dorpen in het Heuvelland en De Voerstreek(B), zijn tijdens de Advent- en kersttijd diverse schitterende korte en lange wandelroutes uitgezet, waarlangs fraaie Kribkes (kerststal), wegkruisen en kapelletjes zijn te bewonderen. De afzonderlijke tochten zijn door knooppunten met elkaar verbonden. Start waar en wanneer je wil.

Van 2 december 2019 t/m 6 januari 2020.

ontdek de routes!
3

Route d’Amuse Valkenburg

Het succes van Route d’Amuse is al jaren ongekend en het recept zo eenvoudig. Tijdens één van de vier wandelroutes – jij kiest – krijg je bij vier horecazaken een heerlijke amuse. Elk van de routes laten je een stukje van Kerststad Valkenburg ontdekken, maar ook iets van het prachtige landschap rondom het Geulstadje.

Van 15 november t/m 5 januari 2020
Dagelijks: 12.00 - 18.00 uur

Lees meer over de route!
4

Amuse tocht Sittard

Onderneem een culinaire ontdekkingsreis door historisch Sittard. Wandel de sprookjesachtige Amuse Tocht Sittard van 7 december tot en met 5 januari 2020! Stel zelf (online) je route samen. Je bepaalt niet alleen de datum van de tocht, maar ook welke culinaire locaties je wenst te bezoeken en het aantal amuses per locatie. Binnenkort volgt er meer informatie over de deelnemende locaties.

Bestel nu tickets
5

Kribkeswandelingen Bocholtz, Simpelveld en Orsbach (D)

In Bocholtz en Simpelveld worden honderden kribkes en kerststalletjes voor het raam gezet. Inwoners stellen privé kerstbeelden tentoon op hun vensterbanken, nisjes, open huiskamers, portieken en tuinen of naast de voordeuren. Tip: de Kribkesroutes zijn niet alleen overdag aan te bevelen maar ook in de avonduren. De vele kerstlichtjes in en rond de kribben en de huizen zorgen voor een schitterende kerstsfeer.

Van 20 december t/m 3 januari 2020

Bekijk de routes!
6

Ontdek de leukste wandelroutes in Zuid-Limburg

Samen genieten van de natuur? Zuid-Limburg kent diverse natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Bekijk de 5 populairste wandelroutes van dit moment. Ontdek de kastelen in het Geuldal of verken je liever de historische straten van Eijsden of Vaals? Ook de Schinveldse bossen zijn een onontdekte parel die graag ontdekt wil worden net als het heidegebied Brunssummerheide.

Bekijk de wandel hotspots!

Kerst-Boete-Bidweg te voet naar Banneux

Voor de 81e keer sinds 1933 wordt vanuit Valkenburg aan de Geul weer op 24 december de kerstvoettocht (51 km) naar het in de Belgische Ardennen gelegen bedevaartsoord Banneux georganiseerd.

Vertel mij meer!

Nog meer kersttips..

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website