Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

5 smakelijkse kerstuitjes

Want ook kerstliefde gaat door de maag

Combineer kerstuitjes met lekker bourgondisch genieten en je denkt meteen aan Zuid-Limburg. Liefde gaat hier sowieso door de maag, maar rond de kerstdagen nét een beetje extra. Of het nu gaat om de grote of kleine honger; aan iedereen is gedacht in onze selectie van de 5 smakelijkste uitjes. Loopt het water jou ook al in de mond?

Top 5 smakelijke kerstuitjes

1

De gezelligheid opzoeken bij de openhaard

De winter is de lekkerste periode van het jaar! Een warme jas en stevige schoenen aan, sjaal om en naar buiten voor een stevige wandeling. Vervolgens met roze wangen en koude handen de gezelligheid opzoeken om de inwendige mens te verwennen met een warme chocomel, een rood wijntje, een smakelijk bokbiertje en heerlijke streekhapjes. Zie je het voor je?

Bekijk de openhaard hotspotlijst
2

Lekker happen en stappen met Route d’Amuse Valkenburg

Het succes van Route d’Amuse is al jaren ongekend en het recept zo eenvoudig. Tijdens één van de vier wandelroutes – jij kiest – krijg je bij vier horecazaken een heerlijke amuse. Elk van de routes laten je een stukje van Kerststad Valkenburg ontdekken, maar ook iets van het prachtige landschap rondom het Geulstadje.

van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020
Dagelijks: 12.00 - 18.00 uur

Vertel mij meer!
3

Smikkelen op de kerstmarkten

De gezellige kerstmarkten in onze betoverende regio laten je genieten van culinaire versnaperingen. Warme chocomelk met slagroom bij het kampvuur of wat dacht je van een bezoek aan een Duitse kerstmarkt met overheerlijke Reibekuchen, Glühwein, gepofte kastanjes en Printen. Of een heerlijke Luikse wafel op de kerstmarkt in Luik. Er valt genoeg te smikkelen!

Bekijk de top 10 leukste kerstmarkten!
4

Maak een culinaire ontdekkings tocht met de Amuse tocht Sittard

Onderneem een culinaire ontdekkingsreis door historisch Sittard. Wandel de sprookjesachtige Amuse Tocht Sittard van 7 december tot en met 5 januari 2020! Stel zelf (online) je route samen. Je bepaalt niet alleen de datum van de tocht, maar ook welke culinaire locaties je wenst te bezoeken en het aantal amuses per locatie.

Bestel nu tickets
5

Oliebollenwandeltocht Simpelveld

Neem op maandag 30 december deel aan de oliebollenwandeltocht met WSV Noad Bocholtz. Tijdens de kerstvakantie kunnen vanaf Partycentrum ‘Oud Zumpelveld' diverse afstanden gewandeld worden: 7, 12, 15 en 18 kilometer. Het is voor de 34ste achtereenvolgende keer dat deze wandeltocht plaatsvindt.

Vertel mij meer!

Nog meer kersttips..

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website