Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Welkom in Kerststad Valkenburg

Dé Kerststad van Nederland! Bekijk video

Dé Kerststad van Nederland

Het gerucht gaat dat de Kerstman eigenlijk uit Valkenburg aan de Geul komt… Want naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg weer in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland.

Van 13 november 2020 t/m 3 januari 2021 wordt het Zuid-Limburgse geulstadje Valkenburg omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Menigmaal stond Valkenburg in de CNN Top 10 World Christmas Destinations en mag zich in 2018 European City of Christmas noemen. Valkenburg is gehuld in betoverend mooie sferen met overal warme kerstlichtjes en fraai versierde kerstbomen. Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en er is van alles te beleven.

Ondergronds en bovengronds

Ondergronds, in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot, kun je de unieke kerstmarkt bezoeken. Of ontdek Mergelrijk, waar informatieve verhalen over mergel en grotten worden getoond in een intieme kerstsfeer, met prachtige mergelbeelden, kunstwerken, films en interactieve tablets. In Winter Wonderland beleef je de Sprookjesachtige zandsculpturen in de Wilhelminagrot waar kunstenaars van over de hele wereld hun zandsculpturen hebben gebouwd. Zorg er wel voor dat je op tijd weer boven de grond bent voor de sprookjesachtige Christmas Parade van verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums. Trek gekregen? De culinaire wandeling Route d’Amuse brengt je langs de beste restaurants van Valkenburg. Geen wonder dat Valkenburg dé kerststad van Nederland is!

Ondergronds in Kerststad Valkenburg

Bovengronds in Kerststad Valkenburg

Laat je betoveren door de magie van Kerststad Valkenburg

Bestel tickets via Tickli

Goed voorbereid op pad? Bestel dan voorafgaand aan je bezoek online tickets voor de diverse kerstactiviteiten in onze ticketshop.

Bestel tickets

Nog meer kersttips..

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website