Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

De kerstmarkt top 10

Op de meest bijzondere plekken van de Euregio

Kerstmarkten in Zuid-Limburg en de Euregio zijn meer dan knusse kraampjes vol lekkers, snuisterijen of kerstcadeaus. Zij zijn vaak bijzonder door hun unieke ligging of ambiance. Bijvoorbeeld in een kerstgrot of met giga reuzenrad. Hoe speciaal! We selecteerden daarom de kerstmarkt top 10 op de meest bijzondere plekken. En psst.. ze liggen allemaal best dicht bij elkaar, dus waarom slechts één bezoeken?

De kerstmarkt top 10

1

Kerstmarkten in Valkenburg

Kerstmarkt Valkenburg bezoeken is een unieke ervaring, want nergens anders vind je overdekte kerstmarkten in een grot. Nostalgischer krijg je het niet! Valkenburg telt niet één kerstgrot, er zijn er maar liefst vier. Je doet er dan goed aan te kiezen voor een combiticket. Deze combitickets geven toegang tot zowel de kerstmarkt in de Gemeentegrot als die in de Fluweelengrot en de Kerstminiaturen in MergelRijk of de hele rits én ook nog de Wilhelminagrot erbij. Of wat dacht je van het hart van Kerststad Valkenburg: het sfeervolle Santa's Village.

Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020.

Vertel mij meer!
2

WinterTijd in Heerlen

Massaal trekken mensen van heinde en verre naar Heerlen, want daar wordt flink uitgepakt om de perfecte kerstsfeer neer te zetten. WinterTijd, zo heet het festijn. Er een schaatsbaan, een ijsglijbaan, schommels, kampvuurtjes, een glazen wintercafé om biertjes en glühwein te drinken… gezelliger kan bijna niet.

Van 12 december 2019 t/m 5 januari 2020.

Vertel mij meer!
3

Magisch Maastricht

Een bezoekje aan kerstmarkt Maastricht is een magische beleving. Uiteraard vind je er ontelbare kraampjes met prachtige kerstwaren en wordt ook de innerlijke mens niet vergeten. Hallo Limburgse lekkernijen en gezelligheid! Met het betoverende uitzicht op het Vrijthof vanuit het reuzenrad het kerstgevoel compleet.

Van 29 november t/m 31 december 2019.

Vertel mij meer!
4

Kerstwereld Rolduc Kerkrade

De 900-jaar oude abdij in Kerkrade is altijd al een bezoekje waard, maar de laatste twee weekenden voor Kerst mag je de festiviteiten in en rond de oude koorgangen al helemaal niet missen. Centraal staat een stijlvolle kerstmarkt met veel handwerk, kunst en huisgemaakte lekkernijen om mee te nemen of om direct van te snoepen. Kerstwereld Rolduc is de ultieme beleving van Kerst. Geen traditionele kerstmarkt, maar een volledige kerstbeleving. 

De weekenden van zaterdag 30 november t/m zondag 8 december 2019.

Vertel mij meer!
5

Kerstmarkt Aken

Net over de grens in Duitsland vind je vanaf half november rondom het stadhuis de sfeervolle kerstmarkt van Aken. Het is altijd gezellig druk rondom de mooi verlichte  kerststalletjes met leuke spulletjes voor in huis. Geniet van de heerlijke geuren van typisch Duitse currywurst, ‘reibekuchen’ en kruidige Glühwein. Behalve de kerstmarkt, kun je ook leuk (kerst)shoppen in Aken centrum.

Van 22 november t/m 23 december 2019.

Vertel mij meer!
6

Village de Noël in Luik

Wist je dat de kerstmarkt/het kerstdorp van Luik de oudste én grootste kerstmarkt van heel België is. Deze kerstmarkt bij onze zuiderburen telt maar liefst 200 kraampjes waar je alles kan kopen wat met kerst te maken heeft. Van kerstartikelen, Luikse wafels tot kerstbier en glühwein. Wat de kerstmarkt van Luik anders maakt dan andere kerstmarkten is dat er een waar kerstdorp wordt nagemaakt.

Van 29 november t/m 30 december 2019.

Vertel mij meer!
7

Beleef Kerstival Kerkrade

Beleef tijdens de laatste decemberweekenden een sfeervol kerstprogramma vol optredens en attracties van, voor én door Kerkradenaren. Tijdens de weekenden van 14 en 15 december, 21 en 22 december en op zaterdag 28 december kun je op meerdere locaties in het centrum genieten van extra activiteiten.

Vertel mij meer!
8

Wèntjerdruim Sittard

Tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar wordt de binnenstad van Sittard wederom omgetoverd tot een winterse droomwereld. Sittard staat bekend om haar prachtige historische binnenstad. Overal vind je unieke winkels waar je langs kunt struinen en in een knusse wintersfeer op zoek kunt naar de beste cadeaus voor onder de kerstboom.

 

vertel mij meer!
9

Winterland Hasselt

Het Kolonel Dusartplein wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot Winterland Hasselt! Je geniet volop van winterse gezelligheid: de overdekte ijspiste, het Grand Café, de spiegeltent, talrijke kraampjes en attracties, goed voor 12.000 vierkante meter winterpret. De blikvanger is het reuzenrad dat per rit 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving.

Van 23 november 2019 t/m 5 januari 2020.

vertel mij meer!
10

Kleinschalige kerstevents

Verkies je het kleinschalige boven de drukte? Ook dan valt er genoeg te beleven in Zuid-Limburg. In onze evenementenagenda kun je een overzicht vinden van alle kerstactiviteiten en evenementen die georganiseerd worden rondom de mooiste tijd van het jaar.

Bekijk alle kerstevenementen!

Kerstmarkt Mania

De kerstmarkt fan kan in Zuid-Limburg naar hartenlust kerstsfeer snuiven. Je vindt hier niet voor niets de best bezochte kerstmarkten van Europa. Met deze tips haal je het maximale uit je bezoek.

🎅

  1. Kerstmarkt Maastricht

    Kerstmarkt Maastricht Met deze 3 tips maak je je bezoek nóg magischer.

  2. Kerstgrotten in Valkenburg

    Kerstgrotten in Valkenburg Met deze 3 tips is wachten in de rij voorbij.

  3. Wintertijd Heerlen

    Wintertijd Heerlen Win win voor iedereen met kerstzin!

Nog meer kersttips..

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website