Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Kersttips voor de hele familie

Kids blij, jij blij

Een coole KerstKinderstad, warme choco met marshmallows, avonturen in de grotten of een ritje met de kersttrein: voor een familiekerst moet je in Zuid-Limburg zijn! Met deze speciale kersttips zitten je familie en jij er deze kerst warmpjes bij.

Kom en ervaar zelf de magie!

Kidsproof kerstuitjes

Toettoet met de kersttrein van de Miljoenenlijn

Een ritje in een echte kersttrein? Dat kan van 21 tot 31 december met de Kerst Expres van de Miljoenenlijn. Het is niet zomaar een trein, maar een nostalgische stoomtrein. Toet, toet, puf, puf! Dat wordt een bijzondere rit door het wondere winterlandschap van Zuid-Limburg. Stap je ook in?

 

Vertel mij meer

KinderKerststad Valkenburg

Op woensdagmiddagen zijn kinderen in Kerststad Valkenburg echte VIPs, want dan is het KinderKerststad! Elke woensdagmiddag zijn er overal activiteiten speciaal voor de jongste bezoekers, zoals animatie, entertainment en speciale kinderhapjes tijdens de Route d’Amuse. Voor de eerste 100 bezoekers (kinderen en hun ouders/verzorgers) liggen er zelfs VIP-tickets klaar voor de Christmas Fairytales Parade.

Ontdek KinderKerststad

Kerstsfeer in GaiaZOO Kerkrade

In GaiaZOO Kerkrade beleef je de verschillende seizoenen. In december is de ZOO gehuld in een gezellige kerstsfeer. Tijdens de donkere dagen is de dierentuin met duizenden lampjes en tientallen houten kerstbomen versierd. Sfeervolle kerstliederen en Zweedse fakkels, die de geur van kampvuur verspreiden, maken de ambiance compleet. Kom vervolgens tot rust in het sfeervol gedecoreerde restaurant onder het genot van een kop koffie, warme chocomel, heerlijke erwtensoep of traditionele glühwein! 

GaiaZOO is elke dag geopend vanaf 10.00 uur, ook op 1e en 2e Kerstdag en 1 januari.

Ga op avontuur in GaiaZOO

Winters Sprookjesbos Valkenburg

Geniet van de charme in het Sprookjesbos, leuk voor jong en oud! Reuzen drinken gezellig glühwein terwijl de kinderen op de foto gaan met de IJsprinses. Ontdek de oude bekende sprookjes met onder andere Roodkapje, Klein Duimpje en Sneeuwwitje in kerstsferen. Sprookjesbos is een familiepark gelegen in het bos op de Heunsberg. Kom en ontdek de sprookjesverhalen, speeltuinen en geniet in de Dolle Draaimolen en Sinbads schommelschip.

Ontdek de sprookjes

De 10 must do kerstactiviteiten

Met deze 10 must do kerstactiviteiten ga jij er deze kerstvakantie lekker op uit. Of je nu gaat voor een actief uitje, met een bourgondisch tintje of kerstsfeer ten top.

Bekijk de must do's!

Kerstige blogs & vlogs

#visitzuidlimburg

Deel jullie holly jolly familiemoment tijdens de kerst in Zuid-Limburg via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.
We delen jullie belevenissen graag met iedereen!

Bestel tickets via Tickli

Goed voorbereid op pad? Bestel dan voorafgaand aan je bezoek online tickets voor de diverse kerstactiviteiten in onze ticketshop.

Bestel tickets

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website