Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Kerstpret met vriendinnen

Gezelligheid ten top!

Kerst 2019 pak je anders aan; dit jaar ga je lekker samen met vriendinnen naar kerstregio Zuid-Limburg. Even vriendinnentijd. Kletsend aan de high tea, (s)hoppend van de ene naar de andere kerstmarkt, borrelpret of hupsakee de wandelschoenen aan. Limburg, maak je hoe dan ook maar klaar want jij en je vriendinnen komen eraan dit jaar!​

Kom en ervaar zelf de magie!

Vriendinnen trip – must do’s kerst 2019

Kerstshoppen

Shoppen met kerst is genieten van de knusheid van de donkere dagen, lekker warm aangekleed in de mooi verlichte winkelstraten lopen en genieten van al het moois dat er te zien is. Wat dacht je van kerstshoppen op een van de vele kerstmarkten of zelfs in een bijzonder ondergronds decor in Kerststad Valkenburg! Mooie cadeaus kopen voor geliefden of jezelf even goed verwennen. Ga er gezellig op uit met je vriendinnen.

Bekijk de kerstmarkten top 10

Smakelijke amuse tochten

Al smikkelend Valkenburg en Sittard verkennen? Hoe kan dat beter dan door je neus te volgen? Van lekker hapje naar lekker hapje en ondertussen zie je meer van de stad en de natuur. De Route d'Amuse in Kerststad Valkenburg brengt jou en je vriendinnen langs verschillende hoogtepunten van Valkenburg en onderweg krijg je steeds iets anders voorgeschoteld. In Sittard geniet je van een culinaire ontdekkingsreis door de historische binnenstad.

Welke tocht ga jij met je vriendinnen lopen?

Wonderschone winterwandelingen

Ho, ho, ho de heuvels in met je vriendinnen, genietend van de natuur en in de tussentijd gezellig bijkletsen. Onze Zuid-Limburgse heuvels zijn in de winter tenslotte net een tikkeltje sprookjesachtiger dan normaal. Bekijk de 5 populairste wandelroutes van dit moment en zoek daarna de Bourgondische gezelligheid op en verwen de inwendige mens met een warme chocomel, een rood wijntje en heerlijke streekhapjes.

Bekijk de wandelhotspots

Sfeervolle kerstshow Lupa Outdoors Schimmert

Laat je betoveren door de kerstwereld in Lupa Outdoor Schimmert. Vanaf 3 november tot aan de kerstdagen (23 december) kun je genieten van een van de méést aansprekende en sfeervolle kerstshows in de regio. Voor deze 26e editie worden de vijver-, decoratie- en tuinafdelingen weer in Engelse kerstsfeer ondergedompeld. De perfecte omgeving voor een heerlijk kerstgevoel. 

Vertel mij meer

1001 unieke Kerststallen en Kerstgroepen

De Relimarkt in Hoensrboek toont en verkoopt van 20 november tot en met 5 januari maar liefst 1001 kerstgroepen. Bezoekers kunnen dan, in deze meer dan overweldigende ruimte van 800 m2, genieten van de kerstgroepen van de overleden verzamelaar Harry Verdijsseldonck uit Asten.

Neem een kijkje

Kerstmarkt in de Laathof in Mesch-Eijsden

Drie weekenden overdekte kerstmarkt in Mesch (Eijsden-Margraten). Ieder weekend deels anders. Meer dan 50 stands met koop en kijk kerstartikelen. Onder andere: kerst-, tafel-, groen-, woning-, en buitendecoratie (onder andere natuurlijke materialen zoals ijzer, lood, hout, et cetera), kerstbomen, kerstcadeaus, kerstkransen, kerstgroepen, 

 

Lees meer

10 must do's voor dolle pret

Dat jij en je vriendinnen er deze kerst op uit trekken, hadden jullie al besloten. Maar met deze 10 must do’s wordt het een vriendinnentrip om never nooit te vergeten. Begin die lachspieren maar alvast te trainen.

Bekijk de must do's!

Kerstige blogs

Bestel tickets via Tickli

Goed voorbereid op pad? Bestel dan voorafgaand aan je bezoek online tickets voor de diverse kerstactiviteiten in onze ticketshop.

Bestel tickets

#visitzuidlimburg

Deel jullie ultieme vriendinnenmoment tijdens de kerst in Zuid-Limburg via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen jullie belevenissen graag met iedereen!

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website