Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

De 10 must do kerstactiviteiten

Om nooit te vergeten

Met deze 10 must do kerstactiviteiten ga jij er deze kerstvakantie lekker op uit. Of je nu gaat voor een actief uitje, met een bourgondisch tintje of kerstsfeer ten top. Samen met je gezin, vriendinnen of lekker romantisch met z’n 2: Zuid-Limburg is voor deze kerst een top idee!  

Top 10 must do kerstactiviteiten

1

Maak een ritje met de Kerst Expres Miljoenenlijn

Ervaar de vertrouwde nostalgische kerstsfeer uit grootmoeders tijd tijdens een stoomtreinreis met de speciale ‘Kerst Expres’. Zacht zet de puffende stoomlocomotief de ‘Kerst Expres’ in beweging. De stoomverwarming verwarmt het nostalgische rijtuig comfortabel, terwijl slierten stoom je raam versieren aan de buitenzijde. Geniet van het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg!

Van 21 t/m 31 december 2019.​

Vertel mij meer!
2

Bekijk de Christmas Fairytales Parade Valkenburg

Tijdens Kerststad Valkenburg trekt twee maal per week een sprookjesachtige optocht (Christmas Fairytales Parade) door de oude straatjes van het stadje. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums.

Van 6 november t/m 28 december 2019.
Elke woensdag om 19.00 uur
Elke zaterdag om 19.30 uur

Vertel mij meer!
3

Wonderschone winterwandelingen

Gun jezelf een sprookjesachtige kerst en zeg ho-ho-ho tegen alle drukte. Trek erop uit in ons wonderschoon winterlandschap. Onze heuvels zijn dan tenslotte net iets sprookjesachtig dan normaal. Vooral met een dik pak sneeuw. Maar ook onze dorpen en steden zijn magisch verlicht en ademen kerst. Kom dat zien en ontdek de leukste routes in Zuid-Limburg.

Bekijk de routes
4

Ga ondergronds in Kerststad Valkenburg

Ga ondergronds en bezoek de unieke en sfeervolle kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot in Kerststad Valkenburg. Of ontdek Mergelrijk, waar informatieve verhalen over mergel en grotten worden getoond in een intieme kerstsfeer, met prachtige mergelbeelden, kunstwerken, films en interactieve tablets.

Van 15 november t/m 29 december 2019.

Op naar Kerststad Valkenburg!
5

Kribkeswandelingen

Bocholtz, Simpelveld en Orsbach (D)
In Bocholtz en Simpelveld worden honderden kribkes en kerststalletjes voor het raam gezet. Inwoners stellen privé kerstbeelden tentoon op hun vensterbanken, nisjes, open huiskamers, portieken en tuinen of naast de voordeuren.  Van 20 december 2019 t/m 3 januari 2020.

Heuvelland en Voerstreek (B)
Verdeeld over diverse dorpen in het Heuvelland en De Voerstreek(B), zijn tijdens de Advent- en kersttijd diverse schitterende korte en lange wandelroutes uitgezet, waarlangs fraaie Kribkes (kerststal), wegkruisen en kapelletjes zijn te bewonderen. Van 2 december 2019 t/m 6 januari 2020.

Vertel me meer
6

De koelste teamsport bij WinterTijd Heerlen

Tijdens WinterTijd Heerlen speel je gezellig curling met een knipoog en niet volgens de officiële regels. Iedereen kan het, zelfs als je nog nooit van curling hebt gehoord. Het ideale uitje met familie en vrienden of perfect als teambuildingsactiviteit met collega’s of teamgenoten.

 

Meld je nu aan!
7

Magisch Winter Wonderland Valkenburg

In de Wilhelminagroeve bij de Kabelbaan ontluikt met kerst een waar spektakel. Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen waar de magie van 1001-nacht verrijst uit indrukwekkende zandsculpturen. Kunstenaars van over de hele wereld lieten zich inspireren door de Arabische volksvertellingen.

Het perfecte vervolg op deze beleving is een ritje met de Kabelbaan naar Schenkerij de Wilhelminatoren.

Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020.


Op naar Winter Wonderland
8

IJsplezier op de kerstmarkten

Liefhebbers van schaatsen kunnen op de kerstmarkten in onze Euregio oneindig rondjes schaatsen! Of wat dacht je van een ritje van een 30 meter lange ijsglijbaan bij o.a. WinterTijd Heerlen of heerlijk schaatsen bij Valkenburg On Ice? En daarna natuurlijk in een van de gezellige wintercafés een heerlijke chocomel of glühwein drinken.

Bekijk de top 10 kerstmarkten
9

Kerstcircus Sittard-Geleen

Kerstcircus Sittard-Geleen wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd door de circusfamilie Freiwald.
Een ware traditie en niet meer weg te denken rondom de feestdagen. Een klassiek circus met onder andere kamelen, paarden, pony's, lama's en stieren. Luchtacrobaten, koorddansers en geweldige clowns zorgen voor een onvervalst circusprogramma.

Van 19 december 2019  tot en met 5 januari 2020.

Lees meer over het kerstcircus
10

Feest der verwondering Brunssum

Beleef, geniet en feest mee tijdens het Feest der Verwondering in het Vijverpark en het Lindeplein in Brunssum. In een ultieme kerstsfeer met een schaatsbaan, carrousel, warme chocomel en glühwein, blijf je je verwonderen over alles wat je ziet.

Van 13 december t/m 15 december 2019

Vertel mij meer

Nog meer kersttips..

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website