Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Markten & braderieën

Even helemaal de tijd vergeten

Hou je van écht lekker neuzen tussen mooie, bijzondere nieuwe en tweedehands spullen? Van slenteren langs de kraampjes waar de mensen een praatje met je aanknopen en waar afdingen op de prijs gewoon mag? Dan kun je je hart ophalen op een van de vele markten en braderieën in Zuid-Limburg. Hier vind je een mooie vaas die perfect bij je interieur past, speelgoed waar je (klein)kinderen veel plezier aan beleven of die ene munt die je aan je verzameling kunt toevoegen. Waar ben jij naar op zoek?

De leukste markten & braderieën

1

Vrije Markt Brunssum

De vrije markt in Brunssum biedt naast leuke koopjes ook divers vertier. Elke zondag zorgen de talrijke verkopers met nieuwe én tweedehands spullen voor een gezellige sfeer. Elke derde zondag van de maand kun je meebieden op de veiling of mee deinen op de muziek.

lees meer
2

Bokkemért

De Valkenburgse jaarmarkt is er één om in de agenda te zetten. De ruim 300 kramen bieden een variëteit aan artikelen en trekken keer op keer vele tienduizenden bezoekers. Naast Nederlandse standhouders zijn er ook marktlui uit Duitsland en België met streekproducten en klinkt er live muziek.

Lees meer
3

Stoffen Spektakel

De stoffenmarkt in Kerkrade is hét evenement op het gebied van modestoffen, hobbystoffen, decoratiestoffen, leer, breiwol, patronen, ritsen, knopen en garen. Nederlands bekendste stoffenhandelaren presenteren op 5500 m2 meer dan 170 kramen vol met de meest actuele stoffen en toebehoren. Zoveel keus in nieuwe stoffen heb je nog nooit gezien.

Bekijk hier het filmpje van deze stoffenmarkt
4

Luikse markt Wahwiller

De traditionele tweedaagse jaarmarkt van Wahlwiller, gemeente Gulpen-Wittem, bestaat al een halve eeuw. En is als eerste Luikse Markt in Nederland ook zo erkend door de provincie en stad Luik. In de sfeervolle, slingerende straatjes kun je lekker neuzen en genieten. Er is een mooie variatie tussen antiek, curiosa en tweedehands spulletjes aangeboden door bewoners, charitatieve instellingen en verenigingen.

lees meer
5

St. Rosa Markt

De jaarlijkse St. Rosamarkt in Sibbe vond al meer dan 35 keer plaats. Het centrum van de dorpskern staat in juli vol met meer dan 150 marktkramen met ‘voor elk wat wils’. Dit is het motto van deze markt en dat doel wordt elk jaar bereikt. Zowel professionele handelaren van antiek, curiosa, verzamelspulletjes en allerhande staan namelijk op de markt, maar ook de plaatselijke verenigingen en inwoners.

Lees meer
6

Braderie Hoensbroek

Met meer dan 600 kramen is de Hoensbroekse Braderie op Hemelvaartsdag uitgegroeid tot de grootste van Zuid-Nederland. Deze gezellige braderie is verdeeld over drie pleinen en telt een lengte van maar liefst 6 kilometer. Dat is winkelend genieten van een dagje traditionele volkscultuur en leuke koopjes. De enthousiaste verkopers ontvangen u met open armen!

Lees meer
7

Paasmarkt Born

De Paasmarkt in Born is een echte traditie geworden. Meer dan tweehonderd kooplieden zetten op Tweede Paasdag hun kramen, verkoopwagens en uitstallingen in het centrum. Het is dringen bij de koopjes van de plaatselijke winkeliers, genieten van de bloemen- en plantenkramen en neuzen tussen leuke hebbedingen. Echte shoppers zitten hier goed voor een gezellige dag.

Lees meer
8

Brocante en Antiekmarkt Kasteel Schaloen

In het prachtige decor van Kasteel Schaloen in Schin op Geul presenteren en verkopen exclusieve standhouders hun mooiste assortiment van top antiek tot de kleinste snuisterijen. Hier vind je een groot aantal mooie en betaalbare cadeaus voor de feestdagen, variërend van porselein, aardewerk, kristal, oud linnengoed, antieke sieraden, meubels, Franse brocante of oude kerstversiering.

Lees meer
9

Hubertusmarkt Gulpen

Eeuwenoude tradities leven voort op de Hubertusmarkt in Gulpen. Zo zijn er een pottenbakker, een glasblazer, een kerststallenmaker, een mosterdmaker, een kantklosser en een mandenvlechter. Bij deze oude ambachten kun je op je gemak kijken, genieten en kopen. En vergeet niet om ook een kijkje te nemen bij de kramen waar winkeliers speciale aanbiedingen hebben en streekproducten verkopen.

Lees meer
10

St. Joep Markt

Liefhebbers van nostalgische jaarmarkten kunnen hun hart ophalen op de St. Joepmarkt in Sittard. De geschiedenis vertelt dat de burgemeester van Sittard al in 1802 toestemming vroeg voor de markt. En standwerkers wensen elkaar nu nog op deze 19e maart een gelukkig nieuwjaar: het is na een lange winterslaap voor hen het begin van het standwerkersseizoen. En dat betekent dat de ruim vijf kilometer lange markt een shopwalhalla is: hier vind je een geweldige sfeer en leuke koopjes.

lees meer

Meer funshopping

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website