Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Zwamburg

Zwamburg

De Bockhofweg 10
Schimmert
Duurzaamheid kweek je bij Zwamburg

In een loods, in de schaduw van de watertoren in Schimmert, kweekt Zwamburg oesterzwammen op Limburgse koffiedrab. Als moderne vuilnismannen halen de medewerkers de koffiedrab bij de bedrijven in Limburg op.

Maar overheerlijke paddenstoelen zijn niet het eindstation. Zwamburg ontwikkelt ook nieuwe producten waar deze duurzame oesterzwammen in verwerkt worden. 

Oesterzwammen zijn gezonde, eiwitrijke en smaakvolle paddenstoelen. Met hun vlezige structuur zijn ze perfect inzetbaar als vleesvervanger en te verwerken in veel gerechten en producten. 

Ze bevatten geen vetten, zijn caloriearm, bevatten antioxidanten, werken cholesterol verlagend en geven een boost aan je immuunsysteem. Een uniek Limburgs streekproduct met een duurzaam tintje. 

Zwamburg benut de organische waarde van koffiedrab door kringlopen te sluiten en bespaart hier veel water en CO2 mee. Het doel is om koffiedrab weer terug aan moeder natuur te geven in plaats van te verbranden. In ruil daarvoor ontvangen partners een impactrapport en waardering van hun personeel en klanten.

Aanbieding

Rondje Limburgs Landschap is een coronaproof en weersbestendige buitenactiviteit met mooie uitzichten over het Limburgse landschap. 

Bij de startlocatie ontvang je een routebeschrijving met zoekvragen voor onderweg, een stuk Limburgs fruit en een flesje water per persoon. 

Het doel is om zo min mogelijk kilometers te rijden en zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden, het is dus geen race. 
Zwamburg - Foto 0
Zwamburg - Foto 1
Zwamburg - Foto 2
Zwamburg - Foto 3

Openingstijden en tarieven


De boerderijwinkel is op donderdag, vrijdag en zaterdagochtend geopend. Prijzen kun je via de website raadplegen.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Zwamburg. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!