Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Fort Eben-Emael

Fort Eben-Emael

Rue du Fort 40
Eben-Emael (België)
Fort Eben-Emael, hier komt geschiedenis tot leven! 

Een leerzame belevenis, waar je door de geschiedenis van WO II wandelt. Het is een spannend avontuur om in de leefwereld van de jonge soldaten, sommige amper 18 jaar, van toen te stappen. Een uitstap voor iedereen, die je doet inzien hoe belangrijk het is om de vrede te bewaren. 

10 mei 1940, 04.00 uur in de ochtend. Duitse zweefvliegtuigen landen geruisloos op het dak van het fort. De spectaculaire en gedurfde aanval van de paratroepers zorgt voor verwarring. Bovendien maken zij gebruik van nieuwe aanvalsmiddelen met een tot dan ongekende explosieve kracht.

Voor België en Nederland begint de verschrikking van de Tweede Wereldoorlog. Het is de eerste gecombineerde luchtlanding commando-raid in de wereldgeschiedenis. Organisatie, innovatie en durf zijn de sleutels van het Duitse succes.

Individueel bezoek zonder gids: eenrichting-circuit door het museum, de ondergrondse kazerne en een traject van circa 750 meter door het immense 5 kilometer lange gangenstelsel, met aandacht aan een verschrikkelijke ontploffing aan de voet van een artilleriekazemat. 

Toegang per tijdslot van 15 minuten. Het circuit vergt het gebruik van veel trappen en is niet geschikt voor mindervalide bezoekers en rolstoelgebruikers.

Privé bezoeken 'Family & Friends', themabezoeken en groepsbezoeken zijn, mits respect van de corona maatregelen, mogelijk vanaf 9 juni. Je kunt de website voor meer informatie raadplegen.

In het ondergrondse gangenstelsel bedraagt de temperatuur 11°C. 
Op slechts 7 kilometer van Maastricht. 
Ruime en gratis parkeergelegenheid is aanwezig. 

Wist je dat?

Van 16 juni t/m einde september: individuele bezoeken zonder gids van dinsdag t/m zondag. Online reservatie van een tijdslot aanbevolen. Mits respect van de coronaregels zijn de volgende bezoeken mogelijk:

‘Family & Friends’ privébezoek met rondleiding van, naar keuze, 2 uur tot 3,5 uur.
Themabezoek naar de unieke pantser-artilleriekoepel 120 mm.
Themabezoek met de zaklamp ondergronds naar het Albertkanaal.
Vijf verschillende types van groepsrondleidingen.

Meer info vind je via de website.
+5
Fort Eben-Emael - Foto 0
Fort Eben-Emael - Foto 1
Fort Eben-Emael - Foto 2
Fort Eben-Emael - Foto 3

Openingstijden en tarieven


Individueel kun je het fort bezoeken op:
van 1 maart t/m 15 juni: vrijdag, zaterdag en zondag.
van 16 juni t/m 30 september: dinsdag t/m zondag.
van 1 oktober t/m 30 november: vrijdag, zaterdag en zondag.
Tijdens schoolvakanties België: maandag t/m zondag (carnaval, Pasen, begin november, Kerstmis). 

Op reservatie en met gids: privébezoek, thema bezoek, groepsbezoek, schoolbezoek.

Toegankelijkheid


In verband met de covid-19 maatregelen kun je de lift niet gebruiken en kun je het fort momenteel niet met een rolstoel bezoeken.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Fort Eben-Emael. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!