Fort Eben-Emael

Fort Eben-Emael

Rue du Fort 40
Eben-Emael (België)
Een leerzame belevenis, waar je door de geschiedenis van WO II wandelt. Het is een spannend avontuur om in de leefwereld van de jonge soldaten, sommige amper 18 jaar, van toen in te stappen. Een uitstap voor iedereen, die je doet inzien hoe belangrijk het is om de vrede te bewaren. 

10 mei 1940, 04.00 uur in de ochtend. Duitse zweefvliegtuigen landen geruisloos op het dak van het fort. De spectaculaire en gedurfde aanval van de paratroepers zorgt voor verwarring. Bovendien maken zij gebruik van nieuwe aanvalsmiddelen met een tot dan ongekende explosieve kracht.

Voor België en Nederland begint de verschrikking van de Tweede Wereldoorlog. Het is de eerste gecombineerde luchtlanding commando-raid in de wereldgeschiedenis. Organisatie, innovatie en durf zijn de sleutels van het Duitse succes.

Individueel bezoek zonder gids: een circuit door het museum, de ondergrondse kazerne en een traject van circa 750 meter door het immense 5 kilometer lange gangenstelsel, met aandacht aan een verschrikkelijke ontploffing aan de voet van een artilleriekazemat. Bezoek met gids op reservatie.

Op slechts 7 kilometer van Maastricht. 

Ruime en gratis parkeergelegenheid. 

Minder geschikt voor mindervalide bezoekers en rolstoelgebruikers.

In het ondergrondse gangenstelsel bedraagt de temperatuur 11°C. 

Wist je dat?

Bezoek het fort met een gids en kom alles te weten over de unieke geschiedenis, het uniek patrimonium en de unieke techniek.

De gidsen nemen je mee voor een wandeling door de tijd en vertellen met enthousiasme, passie en professionalisme over de geschiedenis van het fort, het leven van de soldaten in het immense ondergrondse complex, over de geheime Duitse wapens en over de eerste luchtlandings-commando aanval in de wereldgeschiedenis.

Fort Eben-Emael, hier beleef je de geschiedenis. 
+5
Fort Eben-Emael - Foto 0
Fort Eben-Emael - Foto 1
Fort Eben-Emael - Foto 2
Fort Eben-Emael - Foto 3

Openingstijden en tarieven


Bezoek zonder gids:

Oktober en november: vrijdag tot en met  zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Laatste toegang: 14.00 uur.

Herfstvakantie 2/11 t/m 7/11: van 10.00 tot 16.00 uur. Laatste toegang: 14.00 uur.

Reserveer je toegangsticket online en betaal bij je bezoek.

Bezoek met gids mits reservatie  elke dag, m.u.v. de maandag. Diverse rondleidingen mogelijk met een tijdsduur van 1u30 tot 4u30.

Info en reserveren via de website.

Toegankelijkheid


In verband met de covid-19 maatregelen kun je de lift niet gebruiken en kun je het fort momenteel niet met een rolstoel bezoeken.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Fort Eben-Emael. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!