Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje ‘buitenland’ binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Fort Eben-Emael

Rue du Fort 40
Eben-Emael (België)
Fort Eben-Emael, hier komt geschiedenis tot leven!

Op 10 mei 1940 begint om 4 uur in de ochtend boven op het fort, Wereldoorlog II voor West-Europa met de 1e luchtlanding commando-raid in de wereldgeschiedenis. Super getrainde Duitse paratroepers slagen er in slechts 20 minuten in, om de zware artillerie van het fort grotendeels onder controle te krijgen. Organisatie, innovatie en durf zijn de sleutels van het Duitse succes.

Op slechts 7 kilometer van Maastricht. 
Op 3 niveaus, een uniek en volledig uitgerust ondergronds complex voor twaalfhonderd soldaten. Een labyrint van 5 kilometer gangenstelsel en 17 gevechtsbunkers.  

Ruime gratis parkeergelegenheid. 
Fiets en wandelroute langs de Jeker. Wandeling op het bovenplateau van het fort tussen de gevechtsbunkers en met uitzicht over de Maasvlakte.

Aanbieding

Toerist in eigen  regio!
Ontdek tijdens je staycation een verbazingwekkend ondergronds complex van WOII. Start met een bezoek aan het museum en ontdek het leven van de soldaten in 1940. Een korte film doet je de aanval op het fort herbeleven. Vervolgens eindig je het bezoek met een frisse wandeling (11°C !) door een deel van het immense ondergrondse gangenstelsel. In augustus en september: elke dag geopend (met uitzondering van de maandagen). Een mondkapje is verplicht. 
+4

Openingstijden en tarieven


Augustus en september open van dinsdag t/m zondag. Bezoek per tijdslot van 15 minuten tussen 9:30 en 14:00 uur. Online reservatie van een tijdslot via de website van het fort sterk aangeraden. Zonder reservatie kan het bezoek niet gegarandeerd worden. Voor kinderen jonger dan 12 jaar dient niet gereserveerd te worden. 

Openingstijden vanaf oktober worden later bekendgemaakt.

Toegang: € 8,-, 12-18 jaar en 65+: € 6,-, 7-12 jaar: € 4,-, -7 jaar: gratis.

Toegankelijkheid


Bezoek met een rolstoel is momenteel omwille de maatregelen betreffende het coronavirus niet mogelijk.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Fort Eben-Emael. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!