Fort Eben-Emael

Fort Eben-Emael

Rue du Fort 40
Eben-Emael (België)
Een leerzame belevenis, waar je door de geschiedenis van WO II wandelt. Het is een spannend avontuur om in de leefwereld van de jonge soldaten, sommige amper 18 jaar, van toen in te stappen. Een uitstap voor iedereen, die je doet inzien hoe belangrijk het is om de vrede te bewaren. 

10 mei 1940, 04.00 uur in de ochtend. Duitse zweefvliegtuigen landen geruisloos op het dak van het fort. De spectaculaire en gedurfde aanval van de paratroepers zorgt voor verwarring. Bovendien maken zij gebruik van nieuwe aanvalsmiddelen met een tot dan ongekende explosieve kracht.

Voor België en Nederland begint de verschrikking van de Tweede Wereldoorlog. Het is de eerste gecombineerde luchtlanding commando-raid in de wereldgeschiedenis. Organisatie, innovatie en durf zijn de sleutels van het Duitse succes.

Individueel bezoek zonder gids: een circuit door het museum, de ondergrondse kazerne en een traject van circa 750 meter door het immense 5 kilometer lange gangenstelsel, met aandacht aan een verschrikkelijke ontploffing aan de voet van een artilleriekazemat. Bezoek met gids op reservatie.

Op slechts 7 kilometer van Maastricht. 

Ruime en gratis parkeergelegenheid. 

Minder geschikt voor mindervalide bezoekers en rolstoelgebruikers.

In het ondergrondse gangenstelsel bedraagt de temperatuur 11°C. 

Wist je dat?

Dat je het fort met een gids kunt bezoeken en alles te weten krijgt over de unieke geschiedenis, het patrimonium en de unieke techniek.

De gidsen nemen je mee voor een wandeling door de tijd en vertellen met enthousiasme, passie en professionalisme over de geschiedenis van het fort, het leven van de soldaten in het immense ondergrondse complex, over de geheime Duitse wapens en over de eerste luchtlandings-commando aanval in de wereldgeschiedenis.

Fort Eben-Emael, hier beleef je de geschiedenis. 
+5
Fort Eben-Emael - Foto 0
Fort Eben-Emael - Foto 1
Fort Eben-Emael - Foto 2
Fort Eben-Emael - Foto 3

Openingstijden en tarieven


Gesloten van 10 tot en met 31 januari.

Vanaf 1 februari kun je het fort na reservatie met gids bezoeken.

Krokusvakantie van 26 februari tot 6 maart: individueel bezoek elke dag van 10.00-16.30 uur. Laatste toegang: 14.00 uur.

Meer info omtrent de verschillende types van bezoek en reserveren, kun je op de website vinden. 

Toegankelijkheid


In verband met de covid-19 maatregelen kun je de lift niet gebruiken en kun je het fort momenteel niet met een rolstoel bezoeken.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Fort Eben-Emael. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.