Fort Eben-Emael

Fort Eben-Emael

Rue du Fort 40
Eben-Emael (België)
Een leerzame belevenis, hier wandel je door de geschiedenis van WO II. Het is een spannend avontuur om in de leefwereld van de jonge soldaten, sommige amper 18 jaar, van toen in te stappen. Een uitstap voor iedereen, die je doet inzien hoe belangrijk het is om de vrede te bewaren. 

10 mei 1940, 04.00 uur in de ochtend. Duitse zweefvliegtuigen landen geruisloos op het dak van het fort. De spectaculaire en gedurfde aanval van de paratroepers zorgt voor verwarring. Bovendien maken zij gebruik van nieuwe aanvalsmiddelen met een tot dan ongekende explosieve kracht.

Voor België en Nederland begint de verschrikking van de Tweede Wereldoorlog. Het is de eerste gecombineerde luchtlanding commando-raid in de wereldgeschiedenis. Organisatie, innovatie en durf zijn de sleutels van het Duitse succes.

Individueel bezoek zonder gids: een circuit door het museum, de ondergrondse kazerne en een traject van circa 750 meter door het immense vijf kilometer lange gangenstelsel, met aandacht aan een verschrikkelijke ontploffing aan de voet van een artilleriekazemat. Bezoek met gids op reservatie.

Op slechts zeven kilometer van Maastricht. 

Ruime en gratis parkeergelegenheid. 

Minder geschikt voor rolstoelgebruikers en gehandicapten.

In het ondergrondse gangenstelsel bedraagt de temperatuur 11°C. 

Tips

Uniek!

Rondleiding met gids naar de kanonnenkamer van een artilleriekazemat, de ondergrondse commandopost en de filterkamers, om 11.00 uur en om 13.30 uur op de dagen dat het fort toegankelijk is (zie openingstijden).

In de kanonnenkamer staan de 75 millimeter snelvuurkanonnen er nog steeds zoals in 1940. 

Het aantal plaatsen per rondleiding is beperkt. Voorinschrijven wordt aanbevolen. Meer informatie vind je op de website.
+5

Openingstijden en tarieven


1 april t/m 15 juni: vrijdag, zaterdag, zondag van 10.00-16.30 uur. Laatste toegang: 14.00 uur.

16 juni t/m 30 september: dinsdag tot zondag van 10.00-17.00 uur. Laatste toegang: 14.30 uur.

1 oktober t/m 30 november: vrijdag, zaterdag, zondag van 10.00-16.30 uur. Laatste toegang: 14.00 uur.

Schoolvakanties België: elke dag van 10.00-16.30 uur. Laatste toegang: 14:00 uur.

Op reservering: dagelijks (niet op maandag) privébezoek, themabezoek, groepsbezoek met rondleiding met gids en schoolbezoek.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Fort Eben-Emael. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!