Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Erfgoedhuis Meerssen

Meerssen

Erfgoedhuis Meerssen

Erfgoedhuis Meerssen Markt 38Meerssen 043-3653002
Het Erfgoedhuis Meerssen is een samenwerkingsverband van de Stichting Natuurhistorisch Museum Meerssen en Heemkunde Meerssen. Het Erfgoedhuis biedt de bezoeker wisselende en permanente tentoonstellingen over de rijke geschiedenis, de natuur, bodemschatten en archeologische vondsten en al het andere moois dat Meerssen te bieden heeft. Dit aan de hand van exposities, lezingen, workshops, films, foto’s en georganiseerde (groeps)wandelingen.

Expositie Meerssens Domein: van Romein tot Benedictijn (vanaf 1 juli 2018 t/m 27 januari 2019)
Dit is een expositie in het Erfgoedhuis waarmee de organisatie wil laten zien dat iedereen trots mag zijn op Meerssens lange en rijke verleden. Leer met deze tentoonstelling weer meer over de betekenis van Meerssen in de geschiedenis.


De tentoonstelling gaat nader in op de tijd na het vertrek van de Romeinen en verloopt via de Merovingen, Karolingen en Karel de Grote naar de schenking van het Meerssense domein aan de Benedictijnen door de Franse koningin Gerberga. Deze tijd staat bekend als de vroege middeleeuwen. Een tijd uit een ver verleden. Maar wie heeft nog nooit van keizer Karel de Grote gehoord?


Via tentoongestelde objecten en informatieve panelen aan de wand leren bezoekers meer over Meerssen in de middeleeuwen en worden door de expositie rondgeleid. In een hand-out, die bezoekers kunnen gebruiken en lezen tijdens het bezoek, is er nog uitgebreider informatie beschikbaar.


Liever met een (school) groep de tentoonstelling bezoeken en van een deskundige gids nog meer over deze interessante personen en hun tijd te weten komen? Neem dan contact op en bespreek de mogelijkheden voor een mooi en leerzaam bezoek.

Overzicht

Adres
Markt 38, Meerssen
043-3653002
Openingstijden en tarieven

Maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur.

Donderdag van 08.30-20.00 uur.
Elke zondag van 14.00-16.00 uur.
Op afspraak voor groepen (zie website).

Gehandicapten

Het gebouw is rolstoel vriendelijk ingericht en heeft een lift ter beschikking. Dichtbij parkeren op de markt of in de parkeergarage is ook mogelijk, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website