Beleefbus Kerkrade

Wil je Kerkrade echt beleven?

Stap in de Beleefbus

Rondritten Beleefbus zomer 2019

In de zomer van 2019 kunt u weer een rondrit maken met de Beleefbus Kerkrade! Van juli tot en met oktober rijdt u iedere woensdag en zondag voor maar 3 euro per persoon mee. De Beleefbus is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tickets zijn vanaf juni 2019 te koop via deze website.

 
Tijdens de 2,5 uur durende rondrit vertellen Kerkraadse gidsen het verhaal over hun stad. Onder leiding van de gids stapt u onderweg twee keer uit om een kijkje te nemen bij een bezienswaardigheid. De uitstaplocaties wisselen per rondrit. In het zomerseizoen 2018 stonden de volgende locaties op het programma: Abdij Rolduc, Roda JC Kerkrade, Schacht Nulland, Museumplein Limburg, Kasteel Erenstein en de Botanische Tuin.

 
Maar liefst 1.600 bezoekers genoten afgelopen zomer van deze rondrit langs de toeristische pareltjes van Kerkrade. Stap ook in en laat u verrassen!

Een ware belevenis!


Thea Haenraets uit Kerkrade reed in 2017 maar liefst vier keer mee met de Beleefbus.

 

“Ik nodigde verschillende keren familieleden, vrienden en buren uit om mee te gaan. De rondritten waren voor hun een ware belevenis. Een gezellige verteller zorgde telkens voor de nodige uitleg, heel interessant! Wat tijdens de rit voor iedereen duidelijk zichtbaar werd, is wel dat Kerkrade zich de afgelopen jaren op ‘vergroening’ heeft gericht. Daarmee heeft de stad nu heel veel moois te bieden op het gebied van attracties, bezienswaardigheden én verrassende natuur.”

Vertrek

RodaboulevardAdres voor uw navigatiesysteem:

Wiebachstraat 75, Kerkrade


RodahalAdres voor uw navigatiesysteem:

Op de hoek van de Mozartstraat en Van Beethovenstraat, Kerkrade


Highlights langs de route

Initiatief

De Beleefbus Kerkrade is een initiatief van de gemeente Kerkrade in samenwerking met VVV Zuid-Limburg, touringcarbedrijf Lindetours, Margret Reijnders Creatieve Communicatie, toeristische attracties in Kerkrade en diverse vrijwilligers (gidsen).

Vragen?

Met eventuele vragen kunt u terecht bij VVV Zuid-Limburg, tel. 0900-5559798 (€ 1,- per gesprek). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.

Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vvvzuidlimburg.nl. Houd er s.v.p. rekening mee dat vragen tijdens kantooruren worden beantwoord.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website