Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Top 10 unieke attracties

in Parkstad Limburg

10 Bijzondere redenen waarom de jury Parkstad Limburg als winnaar heeft gekozen voor de Tourism of Tomorrow Award. Met o.a. deze attracties heeft Parkstad Limburg zich op de kaart gezet als duurzame toeristische regio en zich getransformeerd van een kansloos, grijs mijngebied tot een toeristische wereldbestemming van formaat!

Deze 10 hotspots mag je niet missen

1

GaiaZOO

Reis in GaiaZOO in één dag over de wereld; waan je in Afrika en sta oog in oog met 's werelds mooiste dieren. 2016 is heel speciaal want GaiaZOO neemt de tweede prijs in ontvangst van  de ANWB's 'Leukste uitje in Nederland 2016'. Een bezoek aan een dierentuin is volgens ANWB-leden het allerleukste om te doen. Waarom? Kijk hieronder

lees meer
2

Wereldtuinen Mondo Verde

Mondo Verde is een uniek park met verschillende thema's en een ware belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte van het park en de oudere avonturiers vinden rust en pracht in de wereldtuinen.

lees meer
3

Murals in Heerlen

Ga te voet door de betonnen jungle van Heerlen en ontdek de mooiste murals tijdens de Street Art rondleiding. De gids laat je de meest bijzondere plekjes zien die het centrum van Heerlen kent. Wie zit er achter de muurschilderingen? Leer alles over de street art cultuur en de making off.

lees meer
4

Museumplein Limburg

Het aan het Museumplein Limburg gelegen Columbus Earth-theater, Cube Design museum en Continium Discovery Center vertellen ieder op geheel eigen wijze het verhaal van de aarde en de producten die mensen bedenken om in u behoeften te voorzien. Het is een plek waar kennis en verwondering over wetenschap, technologie, design en onze aarde tot bloei komen. En de plek waar verleden, heden en toekomst elkaar vinden.

lees meer
5

SnowWorld & Klimpark

Bereid je voor op het nieuwe wintersportseizoen of maak kennis met skiën of snowboarden zonder urenlang ervoor te hoeven reizen. In Landgraaf ligt ’s werelds grootste indoor wintersportresort. Met vijf pistes en acht liften zijn er ontelbare afdalingen mogelijk. Of duik de buitenlucht in om naar hartelust te klimmen en klauteren in het Klimpark: 4 activiteiten voor jong en oud, zoals het Klimpark, de Adventure Trail, de sensationele Ziplines en de adembenemende Alpine Coaster.

lees meer
6

Pinkpop

Festivalterrein Megaland in Landgraaf staat jaarlijks rond Pinksteren bol van muziek tijdens popfestival Pinkpop. Dit legendarische festival staat in het Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival.

lees meer
7

LeisureDome

Het LeisureDome in Kerkrade biedt voor iedereen vermaak en wel in de ruimste zin van het woord. Zo is er een megabioscoop, een bowling en lounge, een kinderspeelparadijs, een GlowGolf, een game- en speelhal en nog veel meer. LeisureDome het ultieme dagje uit, dé locatie voor (bedrijfs)feesten en vermaak voor jong en oud op één locatie.

lees meer
8

Miljoenenlijn

Het langste museum van Limburg neemt je mee voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland!

Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en een nostalgische reis terug in de tijd.

lees meer
9

BloteVoetenPark

Heb jij ooit wel eens op blote voeten gelopen door de natuur? Nee? Loop dan nu door het BloteVoetenPark in Brunssum en voed je voeten met 100% natuurlijke prikkels. Het BloteVoetenPark is avontuurlijk, uitdagend, gezond en filosofisch. 

Abdij Rolduc in Kerkrade behoort tot de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland. Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land.

De abdij heeft een rijke geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. Momenteel wordt het monumentale complex multifunctioneel gebruikt. In Abdij Rolduc zijn gevestigd:

- See more at: http://www.rolduc.com/NL/abdij-rolduc-door-de-eeuwen-heen#sthash.KnSbE2kh.dpuf

Abdij Rolduc in Kerkrade behoort tot de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland. Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land.

De abdij heeft een rijke geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. Momenteel wordt het monumentale complex multifunctioneel gebruikt. In Abdij Rolduc zijn gevestigd:

- See more at: http://www.rolduc.com/NL/abdij-rolduc-door-de-eeuwen-heen#sthash.KnSbE2kh.dpuf

lees meer
10

Columbus Earth Theater

Een “buitenaardse” beleving, wereldwijd uniek, die je moet erváren! Columbus earth theater neemt je mee op spectaculaire reizen naar onontdekte oorden. Bekijk de wereld als nooit tevoren! Columbus earth theater bied je een onvergetelijke filmervaring, zoals nergens ter wereld vertoond. Reis mee met Columbus, kijk omlaag naar de aarde en je blik op de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn…

Samen met Continium Discovery Center en Cube Design Museum maakt Colubus Earth Theater onderdeel van Museumplein Limburg.

lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website