Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Beste reisbestemming ter wereld: Parkstad Limburg!

Winnaar van de WTTC Tourism for Tomorrow Award 2016! Bekijk video

Regio Parkstad Limburg is winnaar in de categorie 'Beste Reisbestemming ter Wereld' van de Tourism for Tomorrow Award 2016!!! WTTC staat voor World Travel & Tourism Council en is gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk. Deze wereldwijde autoriteit op het gebied van reizen en toerisme kiest ieder jaar o.a. de meest vooruitstrevende reisbestemming ter wereld. Nog nooit is Nederland voor een WTTC Award genomineerd, laat staan een regio in Nederland als beste reisbestemming. Parkstad Limburg, Zuid-Limburg, heel Limburg is trots!

 

De Tourism for Tomorrow Award is 7 april 2016 in Dallas (VS) uitgereikt.

 

Transformatie van Zwarte naar Groene regio

Vanuit een voormalig grijs industrieel Mijngebied heeft Parkstad Limburg zich, in 15 jaar tijd, ontwikkeld tot een van de groenste stadsregio's van Nederland. Door toerisme, cultuur en natuur als speerpunten in de ontwikkelingsstrategie op te nemen en deze jarenlang consequent door te voeren, is het de ondernemers en bestuurders in Parkstad Limburg gelukt om uit het niets een bloeiende sector te maken.

Onderscheidende toppers in Parkstad Limburg

Parkstad Limburg is een prachtige regio om te verblijven en te recreëren. Vooral door de ontwikkeling van de grote dagattracties, afgewisseld met (nieuwe) natuurgebieden en het culturele aanbod in de steden, is Parkstad Limburg er in geslaagd zich te onderscheiden en daarmee toeristisch gezien zichzelf op de kaart te zetten. Bijna alle attracties en bezienswaardigheden liggen op nog geen 10 minuten rijden van elkaar verwijderd. Er is zoveel te doen, dat een kort verblijf van 1 dag in deze regio een onmogelijke zaak is. Je móet gewoon langer komen!

Tip: blog van Jenneke en Leonie

Wie sjoeën ós Limburg is! Sinds 7 april 2016 is Parkstad Limburg niet meer zomaar een klein plekje op de kaart, maar uitgegroeid tot een reisbestemming van wereldklasse, met glooiende heuvels en een Bourgondische keuken. Dat imago was er niet altijd. Lees wat volgens Jenneke en Leonie de regio zo uniek maakt!

lees de blog
Rob Kemmeren
Rob Kemmeren Heeft Gastvrijheid diep in de genen

Van Rob Kemmeren moet niets en niksen mag. Zeker in zijn B&B Dalauro, in Eyserheide. Rob schrijft over het landschap, de mensen, de gastvrijheid en lekker eten. Én geeft ons een kijkje achter de schermen van het gastheerschap. Naar aanleiding van het winnen van de prijs heeft Rob en blog geschreven over 'Trots!', over Parkstad Limburg en Heuvelland en over 'Wíj zíjn Zuid-Limburg!. Veel leesplezier!

Wat wil je beleven in Parkstad Limburg?

De plaatsen in Parkstad Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website