Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Top 10 hotspots

in Parkstad Limburg

Voor het eerst in Parkstad Limburg? Of ben je er al vaker geweest?
Wij hebben een top 10 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf.

Deze 10 hotspots mag je niet missen

1

Brunssummerheide

Een prachtig gebied in Parkstad Limburg is de Brunssummerheide, het grootste aaneengesloten heidegebied van Zuid-Limburg. Zelfs de ervaren wandelaar kan hier urenlang vertoeven zonder een passant te ontmoeten. Het grootste deel bestaat uit bossen, heidevelden en het bronnengebied van de Rode Beek. De Brunssummerheide kent vele tientallen bijzondere planten- en dierensoorten.

lees meer
2

SCHUNCK - Glaspaleis

Het Schunck modehuis was een vernieuwend bedrijf dat de durf had om in crisistijd te investeren. Het huidige SCHUNCK, dat zo heet als eerbetoon aan de ondernemer die het Glaspaleis heeft laten bouwen, is nog steeds een vernieuwende en bruisende plek voor iedereen. Met culturele en educatieve activiteiten voor jong én oud. SCHUNCK is een begrip, met een prachtige geschiedenis, in een iconisch gebouw, ogend naar een inspirerende toekomst.

  In 2019 presenteert SCHUNCK met trots de tentoonstelling Basquiat, The Artist and His New York Scene, de Europese première van het vroege werk en leven van kunstenaar Jean-Michel Basquiat en zijn tijdgenoten.

lees meer
3

Pinkpop

 

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival ter wereld. De eerste editie vond plaats in 1970 in Geleen. 2019 is een belangrijk jaar voor Pinkpop. In het kader van het 50 jarig jubileum wordt er voor deze editie flink uitgepakt op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf

lees meer
4

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is één van de grootste en mooiste kastelen van het land. In dit enorme slot komen grote avonturen uit het verre verleden tot leven. Voor jong en oud is er van alles te zien en te ontdekken.

lees meer
5

Top attracties

 

Parkstad Limburg barst van de topattracties zoals het grootste indoor skidorp van Europa -Snowworld Langraaf, de innovatiefste dierentuin van Europa - GaiaZOO, de LeisureDome met 12 vrijetijd exploitaties onder één dak en het grootse wereldtuinen object van Nederland - Mondo Verde. Ook rijdt er de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij.

lees meer
6

Funshoppen

Slenteren door de gezellige winkelcentra, etalages kijken en inkopen doen. De winkeldomeinen in steden als Heerlen, Kerkrade en Landgraaf bieden uitstekende mogelijkheid tot uitgebreid shoppen. In Heerlen zijn de winkels 7 dagen per week open. En wist je dat de grootste woonboulevard van Europa in Parkstad ligt?

lees meer
7

Murals in Heerlen

Ga te voet door de betonnen jungle van Heerlen en ontdek de mooiste murals tijdens de Street Art rondleiding. De gids laat je de meest bijzondere plekjes zien die het centrum van Heerlen kent. Wie zit er achter de muurschilderingen? Leer alles over de street art cultuur en de making off.

lees meer
8

Romeins verleden

Leer meer over het Romeins verleden in het Thermenmuseum. Hier vind je het énige echte Romeinse badhuis van Nederland. Bekijk de indrukwekkende restanten van het badhuis en een collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Zuid-Limburg.

lees meer
9

Abdij Rolduc

Wie het voorplein van Abdij Rolduc betreedt, proeft direct 900 jaar geschiedenis. Dit indrukwekkende pand ademt geschiedenis uit! Abdij Rolduc in Kerkrade behoort tot de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland. Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land.

 

lees meer
10

Museumplein Limburg

Het aan het Museumplein Limburg gelegen Columbus Earth-theater, Cube Design museum en Continium Discovery Center vertellen ieder op geheel eigen wijze het verhaal van de aarde en de producten die mensen bedenken om in u behoeften te voorzien. Het is een plek waar kennis en verwondering over wetenschap, technologie, design en onze aarde tot bloei komen. En de plek waar verleden, heden en toekomst elkaar vinden.

lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website