Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Fietsen in Parkstad

Ontdek de mooiste plekjes van deze regio

Ontdek Parkstad op haar best via 4 fietsknooppuntenroutes

De fietsroutes lopen dwars door het hele gebied. Parkstad Limburg ligt pal tegen de Duitse grens en heeft zowel een landelijke als stedelijke sfeer. Bebouwing te midden van groen en groen te midden van bebouwing. Laat je verrassen door dit gebied van contrasten! Fietsend door natuurgebieden, langs kastelen, over de heuvels en de grens, ontdek je Parkstad Limburg op haar best. Volg de bordjes met de knooppunten, onderdeel van het fietsroutenetwerk. 

Beleef de vier fietsroutes door Parkstad Limburg

Kastelenroute

De kastelen in het Zuid-Limburgse landschap zijn te mooi en te bijzonder om zomaar voorbij te fietsen. Laat het verleden tot leven komen en beleef ridderlijke avonturen. Dwaal door middeleeuwse kasteeltuinen, voer de vissen in de slotgracht en ontdek hoe de hertogen van Zuid-Limburg hun dagen sleten.

Bekijk route

Groenroute

De Groenroute start midden in het unieke landschap van de Brunssummerheide waarna je het groene hart van Zuid-Limburg ontdekt. Je ontdekt de mooiste plekjes rondom de Schinvelderbossen en het Schutterspark. In Amstenrade fiets je langs Kasteel Amstenrade, waar originele meubels en een indrukwekkend familiearchief herinneren aan een roemrijke geschiedenis.

Bekijk route

Grensroute

De Grensroute start vanaf het eeuwenoude Abdij Rolduc in Kerkrade. Al na een paar minuten steek je de grens over naar Duitsland waar je kilometers lang de kronkels van grensrivier de Worm volgt. Onderweg word je getrakteerd op de prachtige uitzichten en bijzondere plekjes die dit grensgebied rijk is.

Bekijk route

Heuvelroute

Deze Parkstad Limburg Heuvelroute start vanaf het domein van Kasteel TerWorm waar laaggelegen moerassen zich afwisselen met hooggelegen akkers en loofbossen. In het zuidelijke deel van deze fietsroute doorkruis je het traject van het Miljoenenlijntje waar de nostalgische stoomtrein zorgt voor een prachtig plaatje. 

Bekijk route

Tip: de vier fietsroutes zijn ook uitgevoerd in handige boekjes met kaart en achtergrondinformatie. Deze bewaarexemplaren zijn voor €1,- verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Shops in Heerlen, Sittard, Valkenburg, Vaals, Gulpen en de Visit Zuid-Limburg Servicepunten in Parkstad Limburg.

Een welverdiende pitstop

Voor, na of tijdens je fietstocht kun je lekker uitrusten op een zonnig terras of in een sfeervol restaurant. Of gezellig picknicken onderweg! De leukste eet- en drinkgelegenheden in Parkstad Limburg hebben wij voor je verzameld!

Bekijk tips

Meer fietsroutes in Parkstad Limburg

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website