Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Brunssumerheide Mist

Actief in de natuur

Parkstad Limburg is meer dan alleen 'stad'. Parkstad Limburg is vooral groen. Uitgestrekte heide, schitterende natuurgebieden, kilometers aan wandelpaden, fietspaden en ruiterpaden. Noem het op en je vindt het in de regio. En als dat niet genoeg is, ga je gewoon in Schinveld bij de Zweefvlieg Club de lucht in!

Top 6 lekker actief in Parkstad Limburg

Chiara Land Van Kalk

Ommetje Puttergewande

Wil je graag een korte en makkelijke wandelroute van 4,2 km rond Voerendaal lopen? Dan is dit de geschikte route voor jou. Onderweg kom je enkele avontuurlijke stapstenen tegen.

⟶ Vlog van Natuurmonumenten
Stier Schinveldse Bossen

Grote grazers in de Schinveldse Bossen

Parkstad Limburg is meer dan kijk je mee naar de grote grazers in de Schinveldse bossen? Deze keer ging boswachter Anke van Natuurmonumenten naar de Schinveldse Bossen, om te kijken naar de grote grazers, de Schotse hooglanders.

 

Bekijk de vlog

Meer in Parkstad Limburg