Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Actief in de natuur

Parkstad Limburg is meer dan alleen 'stad'...

Parkstad Limburg is meer dan alleen 'stad'. Parkstad Limburg is vooral groen. Uitgestrekte heide, schitterende natuurgebieden, kilometers wandelpad, fietspaden en ruiterpaden. Noem het op en je vindt het in de regio. En als dat niet genoeg is, ga je de lucht in!

Top 5 lekker actief in Parkstad Limburg

1

Parkstad Fietsroutes

Ontdek Parkstad op haar best via 4 fietsknooppuntenroutes. Fietsend door natuurgebieden, langs kastelen, over de heuvels en de grens, ontdek je Parkstad Limburg op haar best. Volg de bordjes met de knooppunten, onderdeel van het fietsroutenetwerk. 

Fietsen in Parkstad
2

Mountainbiken langs de Brunssummerheide

De route rond de Brunssummerheide bestaat sinds 1992, en is daarmee de oudste route van de mountainbikeroutes Zuid-Limburg. Veel single trails en korte maar ook langere beklimmingen maken de route spannend en uitdagend. Het grootste gedeelte gaat door bos met een vaak zanderige ondergrond. Op veel plaatsen zijn de paden speciaal voor mountainbikers aangelegd om zo de wandelpaden te ontlasten.

Bekijk en download de route
3

Ontdek de Roode Beek

Natuurpark de Roode Beek ligt in een groot, grensoverschrijdend natuurgebied en dankt haar naam aan de gelijknamige beek die door dit gebied loopt. Maak een wandeling door dit gebied en loop van Nederland naar Duitsland en zo weer terug. Of volg een fietsroute via het Fietsknooppuntensysteem. Ben je met een groep op pad? Maak dan eens een tocht met de huifkar en ontmoet de Schotse Hooglanders die her en der het pad kunnen versperren!

Lees meer
4

Paardrijden in Nuth

Nuth heeft alles voor de paardenliefhebber! Van ruiterroutes en ruiterpaden, tot maneges, overnachtingsmogelijkheden en speciale paardenevenementen als 'Dag van het Paard'.

Lees meer
5

Hoog boven de grond

Zweven hoog in de lucht met alleen het windgeruis om je oren. Urenlang van wolk naar wolk vliegen. Samen met roofvogels in een thermiekbel draaien. Iedereen vanaf 7 jaar heeft de mogelijkheid een keer mee te vliegen in een twee persoons- zweefvliegtuig. In Schinveld ligt de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club. Zij bieden de mogelijkheid om mee te vliegen. Wie durft?

lees meer

Meer over Parkstad Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website