Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Heerlijk tot rust komen

tussen de heuvels

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in het Heuvelland. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten. En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven. Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’. Als herboren kun je daarna weer het leven van alledag oppakken.

Op deze plekjes kom je volledig tot rust

1

Klooster Wittem

Klooster Wittem is voor veel mensen een belangrijke bedevaartsplaats. Het is al 100 jaar bekend als bedevaartsoord voor de H. Gerardus Majella. En ook al vele decennia komen mensen naar het klooster vanwege Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand.

Daarnaast is er een steeds groter wordende groep mensen die 'even een kaarsje opsteken in Wittem', omdat de plaats voor hen een 'heilige plek' is.

lees meer
2

Kasteel Wijlre - Bonnefanten Hedge House Foundation

Midden in het arcadische landschap van Zuid-Limburg ligt kasteel Wijlre- al drie en een halve eeuw op de juiste plek. Met een geschiedenis die teruggaat tot de twaalfde eeuw, toen hier ooit een waterburcht zich weerde. Buitenplaats Kasteel Wijlre is geopend voor publiek tijdens tentoon­stellingen en voor groepen op afspraak. 

Lees meer
3

Wellnesshotel Klein Zwitserland

Wellnesshotel Klein Zwitserland ligt in het heuvelachtige landschap van Slenaken en heeft een sauna en een binnenzwembad met een panoramisch uitzicht. Het hotel heeft een eigen restaurant en in de schoonheidssalon La Perla kunt u genieten van heerlijke behandelingen.

lees meer
4

Pelgrimsroutes

Vele plaatsen in Zuid-Limburg ontwikkelden zich tot gewaardeerde bedevaartsoorden. Ze liggen in landelijke gebieden, die de mogelijkheid bieden er mooie pelgrimswandelingen te maken. Ook lopen er bekende internationale pelgrimsroutes door Zuid-Limburg zoals bijvoorbeeld Het Pieterpad.

Lees meer
5

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek is een oase van luxe en comfort gelegen in het hart van het Limburgse heuvelland. Kasteel Vaalsbroek beschikt over een Spa & Wellness gedeelte met zwembad, fitness en sauna's. Tevens zijn verschillende behandelingen en massages mogelijk.

Lees meer
6

Museum Vaals

Museum Vaals is een spraakmakend museum in een voormalige kloosterkapel, waar gasten overweldigend omringd worden door ruim 200 kerkbeelden van 1 tot 3,5 m. hoog gecombineerd met hedendaagse kunst. Iedere bezoeker ontvangt informatie over de betekenis van de eigen voornaam en de persoonlijke patroonheilige.

Lees meer
7

St. Cunibertuskerk te Wahwiller

De kerk van Wahlwiller geniet grote bekendheid in binnen- en buitenland door de wandschilderingen en de kruiswegstaties die vervaardigd werden door de Rotterdamse schilder Aad de Haas. Hij voltooide zijn schilderingen in 1946. Het schilderwerk van Aad de Haas, in de kerk van Wahlwiller, wordt thans beschouwd als een van de hoogtepunten van de Nederlandse schilderskunst.

lees meer
8

Inspiratieboomgaard van de paradijsvogels

De “Inspiratieboomgaard” omvat 40 tableaus in een prachtige volwassen hoogstamboomgaard in Cottessen. In de boomgaard zijn ook bankjes geplaatst of kunnen de bezoekers een zitkussentje of stoeltje meenemen om te genieten van de indrukken, de vogels en het mooie landschap. Het gehucht Cottessen, waar de Inspiratieboomgaard te vinden is,  is een beschermd dorpsgezicht van eeuwenoude monumentale vakwerkwoningen, te midden van ongerepte natuur, bronbeekjes en hoogstamboomgaarden. 

Lees meer
9

Ontmoet Anna

Ooit het station van Meerssen, nu een duurzaam knooppunt. Voor vergaderen en trainen, dialoog en debat, open space en kennissessies, lezingen en voordrachten. Uniek en ook weer zo natuurlijk, een station is dé plek voor ontmoeten en samenzijn, waar je reis begint en eindigt. Ontmoet Anna heet u welkom in het monumentale karakteristieke station met aandacht en zorg.

Lees meer

Meer over het Heuvelland

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website