Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Top 10 hotspots

in de Grensmaasvallei

Het uitgerekte Grensmaasvallei biedt vele pareltjes, maar waar moet u beginnen?
Wij hebben een top 10 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf in de Grensmaasvallei.

Deze highlights mag je niet missen

1

Historische markt Sittard

Het historische hart van Sittard verwelkomt u met prachtige monumentale panden en karakteristieke vakwerkwoningen. De mooie, slingerende winkelstraatjes wijzen u als vanzelf de weg naar het knusse marktplein. Het oude marktplein is in de avonduren een levendig trefpunt waar inwoners, maar ook veel mensen van buiten de stad elkaar in een ongedwongen atmosfeer ontmoeten.
En wanneer het weer ook maar een klein beetje meewerkt, gaat het terrasmeubilair naar buiten en loopt het mooie historische plein vol. Dan is de Markt de plek waar u heerlijk kunt genieten. Lekker rondkijken, in de zon of onder een parasol, uiteraard met een heerlijk drankje of hapje!

Lees meer
2

Pater Karel kapel

De Pater Karelhoeve in Munstergeleen. Op 11 december 1821 werd hier Pater Karel van Sint Andries geboren. Het Vaticaan heeft twee wonderen erkend op voorspraak van Pater Karel. Daarom werd hij in 2007 in Rome Heilig verklaard. De schuur bij zijn geboortehuis is in 1954 ingericht tot kapel.
Een plek waar u een bron van kracht en hoop vindt, als u er komt voor een kort gebed, om een kaarsje aan te steken of om een wandeling te maken in de tuin. Er is ook een museum en een winkeltje met religieuze artikelen.

Lees meer
3

Kasteelpark Born

Door ANWB gekozen tot Leukste uitje van Limburg in 2015 en in 2016 bekroond met een zilveren prijs! De trompetzwanen begroeten de bezoekers enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloop volière vliegen de vele parkieten om de bezoekers heen. In het park wandelen bezoekers onder meer langs kamelen, herten, neusberen, lynxen, otters, stekelvarkens en apen. Terras met horeca en speeltuin aanwezig.

Lees meer
4

Oorlogsmuseum Eyewitness

Met een gedurfd en eigentijds concept maakt Oorlogsmuseum Eyewitness de bezoeker ooggetuige van WO2 .In 13 diorama’s worden met 150 levensechte figuren verschillende oorlog scènes uitgebeeld. De Duitse parachutist August Segel neemt de bezoekers mee langs de belangrijkste fronten in Europa. Door middel van film, foto’s, ipads en geluidseffecten worden de diorama’s ondersteund. Daarnaast worden er zeer unieke voorwerpen en attributen tentoongesteld. Een absolute aanrader voor jong en oud!

Lees meer
5

Kasteel Limbricht

Sfeervol genieten in de bijzondere ambiance van een echt kasteel. Landgoed Kasteel Limbricht heeft bezoekers heel veel moois te bieden. Bezoekers voelen zich meteen thuis in het hart van Landgoed Kasteel Limbricht, het proeflokaal. Dit is eigentijds ingericht en bezoekers kunnen hier van de gerechten van een veelzijdige bourgondische kleine kaart genieten. De keukenbrigade werkt met dagverse producten die in de eigen charcuterie en keuken bereid worden, aangevuld met groenten en kruiden uit de groentekas en kruidentuin. Sfeervol genieten op een unieke locatie!

Lees meer
6

Vitae Wellness Resort Fitland

Vitae Wellness Resort Sittard, is een mooi en luxe beauty en wellnessresort voor een heerlijke dag ontspannen. Waar ‘tijd voor jezelf’ centraal staat. Maak het hoofd leeg in één van de vele sauna’s, geniet van een massage of beauty behandeling, kom tot rust in één van de baden en laat je verrassen door de culinaire specialiteiten van de koks. Een dagje bij Vitae Wellness Resort Sittard voelt als een échte vakantiedag. Schijnt het zonnetje? Dan is het puur genieten in de saunatuin of op het terras.

Lees meer
7

RivierPark Maasvallei... Grensverleggend!

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Pak de fiets, trek de wandelschoenen aan en ontdek het nieuwe grensoverschrijdend (toeristisch recreatief) natuurgebied Rivierpark Maasvallei zelf.

Lees meer
8

Bijzondere boetiekjes en topmerken

Gezellige, knusse winkels, restaurants, terrasjes en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Sittard. Modeboetiekjes, boekenwinkels, interieurzaken, delicatessenzaken: ontdek het verrassende aanbod! Op zoek naar top merken voor top prijzen? Bezoek dan eens het outlet center in Maasmechelen Village in België.

lees meer
9

Brouwerijen in de Grensmaasvallei

Brouwerij De Fontein is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij met een sfeervol proeflokaal en terras. Zo kunt u in een landelijke omgeving genieten van alle huisgemaakte producten die de brouwerij te bieden heeft zoals: speciaalbieren, likeuren, vlaai, appelsap en bostelbrood. In de zomer kan dat op het weidse terras, in de winter lekker bij de kachel.

In 1870 stichtte Joseph Meens in de lommerrijke heuvels van het Zuid-Limburgse Thull de Alfa Brouwerij. ALFA is één van de weinige brouwerijen in Nederland die nog geheel zelfstandig opereren en niet afhankelijk zijn van een groot concern.

Lees meer
10

Elsloo

Elsloo heeft bandkeramische “wortels”. Opgravingen in het midden van deze eeuw verricht, hebben dat aangetoond. De vondsten zijn zo uniek dat de bandkeramische historie van Elsloo een internationaal en nationaal begrip is. Evenzo is de Romeinse tijd niet ongemerkt aan Elsloo voorbij gegaan. In de Frankische tijd heeft er rond 850 in Elsloo een burcht gestaan. Tevens had Elsloo een kasteel aan de Maas dat omstreeks 1640 echter geheel in de rivier verdween. Het werd vervangen door het huidige kasteel Elsloo.

Lees meer

Meer over de Grensmaasvallei

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website