Zuid-Limburgse wijnen | Lees er alles over

Zuid-Limburgse wijn

Van plukken tot proeven

Ben ik in Frankrijk? Ben ik in Duitsland? Nee hoor, gewoon in Zuid-Limburg en in Nederland dus! Je zou zomaar kunnen denken dat je in het buitenland bent beland bij het zien van de wijngaarden in het Heuvelland. Wijnbouw in deze regio is mogelijk dankzij de uitstekende mergelbodem en de goede zomers van de laatste jaren.

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn!

  1. Bezoek een wijngaard

    Bezoek een wijngaard Bezoek de wijngaarden in Zuid-Limburg, kom meer te weten over hoe wijn gemaakt wordt en maak kennis met de passie van de wijngaardeniers.

  2. Ga wijn proeven

    Ga wijn proeven Wijn moet natuurlijk vooral lekker zijn. Daar kom je maar op één manier achter... door te proeven!

Babette Vanom
Babette Vanom Project Coördinator Marketing & Evenementen

Wist je dat Limburg dé wijnprovincie is van Nederland? 32 procent van de totale Nederlandse wijndruiven wordt op deze bodem geteeld. Wijn uit het Zuid-Limburgse Mergelland heeft dan ook een beschermde status gekregen. De Europese Commissie heeft besloten een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) te verlenen.

De leukste wijntips van onze bloggers

Wijngaarden en wijn proeven

Jenneke & Leonie
De beroemde heuvels in Zuid-Limburg zorgen voor zoveel goeds: ze zijn namelijk geschikt als wijngaarden. En daar werd zelfs al door de Romeinen dankbaar gebruik van gemaakt.
Lees meer

Druiven plukken

Limburg lonkt
"Het is half oktober als de witte druiven van St. Martinus geoogst mogen worden. Wist je dat in Nederland wijn wordt gemaakt? Voor mijn reis door Zuid-Limburg had ik geen idee..."
Lees meer

Van druif tot wijn!

In oktober is het een drukte van belang in de wijnbouw, als de oogst wordt binnengehaald en in grote vaten wordt gedaan. Een bijzonder proces dat elk jaar weer spannend is en een genot om naar te kijken.

Zin in iets sterkers?

Mwórveld Distillery

Zin in iets sterkers? Na de zomer van 2017 is Mwórveld Distillery gestart met het produceren van Limburgse whiskey geïnspireerd op Ierse traditie, in het Zuid-Limburgse landschap in Moorveld (Meerssen). De eerste whiskey kan in 2021 gedronken worden. Neem contact op voor een bezoek of proeverij. 

Lees meer

Route des Vins

Route des Vins - Limburgse Wijnroute kaart

Ontdek de Limburgse wijnen met de Limburgse wijnroutekaart van La Saison Culinaire in samenwerking met De Limburgse Wijnboeren. Er staan wijngaarden in Belgisch en Nederlands Limburg op, waarvan je er vele kunt bezoeken. Ontdek de verhalen achter deze wijngaarden!

Bekijk de Limburgse Wijnroute

De leukste evenementen rondom wijn!

In de maanden september en oktober vinden er in Zuid-Limburg verschillende evenementen rondom wijn plaats. Bezoek de Wahlwiller Wijfeesten of de plukdagen bij Wijngaard St. Martinus. 

Bekijk alle culinaire evenementen!

Nog meer lekkers...

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website