Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Kook mee met talent Shannon van Talentino Mergroate

26 september 2018

Het sterrenrestaurant krijgt een nieuwe betekenis in Margraten. Bij Talentino Mergroate leren jongeren met een verstandelijke beperking onder begeleiding te werken in de horeca. Sterallures hebben ze niet, maar dat zou wel mogen, want ondanks hun beperkingen zetten ze – met een beetje hulp – de lekkerste Limburgse gerechten op tafel. Bij Talentino wordt er gekeken wat de ‘talenten’ wél kunnen in plaats van wat ze niet kunnen, een frisse benadering. Het resultaat: never a dull moment  en heerlijke gerechten bereid met extra veel liefde en aandacht. Ik mocht helpen in de keuken, nou ja… een beetje dan!

Bekijk Leonie’s vlog

Een restaurant van en voor het dorp, zou je kunnen zeggen. Margraten heeft Talentino in haar hart gesloten, want er zitten altijd mensen. De sfeer in het restaurant is gastvrij en gezellig. Koffie met overheerlijke vlaai uit eigen bakkerij (waar ook talenten werken) is favoriet, maar je kunt er dus ook lunchen, dineren en er zijn zelfs thema-avonden. Zowel in de bediening als in de keuken werken talenten. Met een zetje in de juiste richting zijn ze op deze manier ‘gewoon’ onderdeel van de maatschappij, een prachtig initiatief. Je zult verbaasd zijn wat de talenten allemaal op tafel toveren. Petje af en voordat je naar Margraten gaat, kun je de gezellige streekkeuken van Talentino Mergroate zelf proeven met de favoriete salade van talent Shanon. Een making of  zie je in de vlog!

Shannons salade met Limburgs spek en bloedworst

 Recept voor 2 personen

 Voor de salade

  • 4 handjes pluksla (naar keuze)
  • 8 plakjes spek van Slagerij Kusters
  • 10 plakjes Bloedworst van Slagerij Pinckaers
  • 1 appel (in partjes) van Het Vitamientje in Gronsveld
  • Drupjes Els kruidenbitter
  • 20 gram kaneelsuiker
  • 1 tomaat (in blokjes)
  • 1/2e komkommer (in blokjes)
  • 1/2e rode ui (gesnipperd)
  • Paar gepelde walnootjes
  • 2 speltbroodjes Bekkerie Talentino
  • Roomboter

Stroopdressing :

  • 2 eetlepels Canisius appelstroop
  • 1 dl biologisch Limburgse appelsap

Dressing van Gulpener Limburgse mosterd :

  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd (Gulpener)
  • 1 theelepel bieslook, fijngesneden
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Begin met het maken van de Limburgse mosterddressing. Doe hiervoor alle ingrediënten behalve de bieslook in een klein kommetje en mix dit met een staatmixer of garde. Voeg hierna de bieslook toe.

Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes en snipper de rode ui. Maak ook de walnoten al kleiner.

Bak het spek uit in de pan totdat het knapperig is. Haal het spek eruit, laat het vet erin en voeg wat roomboter toe. Bak hier de plakjes bloedworst in totdat ze bruin kleuren. Zet het vlees apart. Bak ook nog de appelpartjes in het overgebleven vet en bestrooi deze meteen met een beetje kaneelsuiker en blus af met een scheutje Els kruidenbitter. Bak ze zo zachtjes aan en zet (warm) weg voor later.

Zet nu de stroop met het appelsap op in een steelpannetje met klein vuur en roer hier af en toe in tot het een stroperig sausje wordt. Wanneer dit klaar is mag het vuur uit.

Maak de sla aan met de mosterddressing en voeg de komkommer, tomaat en rode ui toe. Verdeel nu het vlees en de appelpartjes over de salade en strooi de walnoten erover. Giet als laatste de lauwwarme stroopdressing erover en serveer de salade met wat roomboter en brood.

Zuid-Limburg op een bord: laat het smaken!

Bekijk meer...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website