Laura's kidspanel bezoekt... indoor attracties in Valkenburg

Regent het pijpenstelen? Hier kun je lekker spelen!

De herfst heeft langzaam zijn intrede gedaan. Het wordt steeds wat kouder en het regent vaker. Om toch leuke uitjes te kunnen maken als het weer niet meezit, heb ik samen met mijn kidspanel een aantal indoor attractie in Valkenburg uitgetest. En ze waren hartstikke de moeite waard!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Tip 1: Kidsescape Valkenburg

Heel eerlijk?  Ik had nog nooit in mijn leven een escape room gedaan, ik wist niet eens dat er ook een variant voor kinderen bestond! Ik had geen idee wat ik ervan kon verwachten en de kinderen ook niet. De Kidsescaperooms in het Sprookjesbos bestaat uit 2 soorten kamers: De Toverschool en Wonderland. In beide kamers is het de bedoeling om in uiterlijk 60 minuten te ontsnappen. Wij mochten de Toverschool uittesten.

De ontsnappingstechnieken zijn helemaal aangepast aan het kinderniveau. Zo moesten we verschillende puzzels, spelletjes en opdrachten vervullen om erachter te komen welke kist we als volgende moesten openmaken. Best wel spannend hoor, alle cijfers op de toverkast moeten kloppen, anders kun je de timer niet stilzetten. De spanning zat in ons lijf, maar het was gelukt! Ik vond het een hele leuke ervaring en de kinderen ook.

Tip 2: Dino Adventure in MergelRijk

MergelRijk is op zich natuurlijk al een perfecte indooractiviteit. In de verwarmde en goed verlichte grot kunnen kinderen alles ontdekken over mergel en grotten. En sinds een tijdje ook over dino’s! Zo kom je in de gangen van MergelRijk de meest bijzondere dino’s tegen. Ik vond ze zelf erg mooi neergezet, met leuke interactieve elementen. Zo zijn er een aantal quizknopjes en beweegt een van de dinosaurussen.

Naast dat het erg leuk en mooi is om te zien, is het zeker ook een leerzame ervaring. Zowel in het fossielenmuseum als de Dino Adventure zelf, kom je meer te weten over de periode waarin de dino’s leefden. Zo wist ik nog niet dat mergel ontstond in de laatste periode waarin dinosaurussen leefden. Dus niet alleen de kinderen leren van alles bij tijdens een bezoekje aan Dino Adventure!

Tip 3: Cave Experience in de Gemeentegrot

De laatste indooractiviteit die we getest hebben, is de Cave Experience in de Gemeentegrot. In een treintje mochten we door de oude gangenstelsels van de grot gaan. De gids vertelde ons wat er vroeger allemaal in de grotten gebeurde. De monden van de kinderen vielen regelmatig open van verbazing: Dat hier ooit mensen geslapen hebben is bijna niet voor te stellen!

Tijdens onze treinrit kwamen we ook langs een aantal mooie kunstwerken en muurtekeningen. Na afloop van de rit, mochten we nog even naar de lichtshow. Dit is een bijzondere ervaring, zowel op de muren als de gronden van de grot zijn er verschillende beelden en lichteffecten te zien. We kunnen zelfs letterlijk over een film heen lopen, heel cool!

Wij hebben ons (zelfs met slecht weer) dus goed kunnen vermaken in Valkenburg!

Tot volgende maand! X