Vrouw spuit een geverfde pony af met de tuinslang

Laura's kidspanel bezoekt... Herberg in den Haversack

De ponydagen bij Herberg in den Haversack

Een pony op de zolder, het zou zomaar de fantasie van vele kinderen kunnen zijn. Dat is het zeker ook, maar bij Herberg in den Haversack is dit een feit! In hun leuke speelzolder kun je de leukste avonturen spelen en rijden op de pony’s. Dit jaar hebben ze voor het eerst de ponydagen georganiseerd en wij mochten erbij zijn!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

We komen aan bij de herberg en het zonnetje schijnt. De ponydag is vanochtend al begonnen, maar ik kom ’s middag pas aan. Deze ochtend hebben de kinderen pony’s geverfd, bereden, een ponyquiz gedaan en lekkere limonade gedronken. Zowel de jongens als de meisjes vonden het erg leuk, de kinderen vertellen me enthousiast welke pony’s ze het leukste vinden.

Ik mag meteen de kinderen assisteren in het wassen van de pony’s. De verf moet er immers vanaf gehaald worden. Dit is best leuk om te doen (al worden je handen er wel echt vies van!). Eerst maken we de pony’s nat en daarna wassen ze we met speciale shampoo. Voor de pony’s voelt het aan alsof ze continue geaaid worden en ze genieten van de aandacht. En wij genieten dan weer van de pony’s.

Nadat ze gewassen zijn, brengen we ze terug naar de wei. Hier wordt al snel duidelijk dat ons harde poetswerk voor niets is geweest: De pony’s gaan meteen door de modder rollen en zijn weer vies. Maar we vinden het niet erg, het is best grappig om te zien. Ter afsluiting van de ponydag mogen we nog even de speelzolder op. We zwaaien de pony’s gedag en lopen terug naar de herberg.

Deze speelzolder is normaal alleen open voor kinderfeestjes. De herberg staat dan ook bekend om zijn grote aanbod aan kinderfeestjes. Ze hebben vele thema’s, voor ieder wat wils: Zoals prinsessen, piraten, superhelden en unicorns. De feestjes bestaan uit spelen op de speelzolder, knutselen, pony rijden en activiteiten afhankelijk van het thema. Ik ben er als kind eens geweest op een kinderfeestje en het heeft nog altijd indruk op me gemaakt, vooral de indiaan met cactussprieten in zijn billen! Ik vond het er erg leuk!

Wil je meer weten over Herberg in den Haversack, hun kinderfeestjes of de ponydagen? Bezoek dan hun website of facebookpagina.

Tot volgende maand! X