Fleur bezoekt... 't Sprookjesbos

Laura bezoekt… 't Sprookjesbos

Er was eens, in een stadje hier niet zo ver vandaan, een magisch bos. In dit bos wonen prinsessen, een drakenfamilie én de meest bijzondere sprookjesfiguren. Dit magische bos, beter bekend als het Sprookjesbos in Valkenburg, is met zijn nostalgische en magische uitstraling een ideale uitstap voor alle leeftijden!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Het Sprookjesbos draait een en al om beleving. Dit wordt al meteen bij de ingang duidelijk. De kinderen worden daar namelijk begroet door een sprookjesfiguur (in ons geval door de IJskoningin), waarbij op een interactieve manier wordt uitgelegd wat er allemaal te doen is in het bos. Naast het bekijken van de Sprookjes en het spelen in de speeltuinen, wordt ons ook uitgelegd dat ze sinds een aantal jaar een speciale groevetocht hebben in de Drakengrot. Mega spannend, uiteraard!

Voor de kinderen zijn er meer dan genoeg leuke activiteiten te beleven! Zo kunnen ze, natuurlijk, in allerlei huisjes hun favoriete sprookjes bekijken! Maar er is meer: Zo zijn er meerdere speeltuinen, attracties, sprookjesboeken én een restaurant met de lekkerste kindergerechten, zoals pannenkoeken en poffertjes. Dit alles zorgt ervoor dat kinderen ogen te kort komen en op een interactieve manier kennis maken met de bekende sprookjes!

Maar ook voor de (groot)ouders voelt het magisch om rond te lopen in dit park. Het park straalt namelijk een ongelofelijke rust en nostalgie uit. En laten we eerlijk zijn: Wie is er als kind niet in het Sprookjesbos geweest? De Sprookjes zijn de afgelopen jaren gerenoveerd, maar stralen nog altijd hetzelfde gevoel uit als vroeger. Heel herkenbaar dus! De perfecte kans voor ouders om hun kindertijd even te herleven en door te geven aan hun eigen kinderen!

Verder is er voor ieder kind genoeg te beleven in het bos. Kinderen die houden van actief spelen, kunnen zich urenlang uitleven in de speeltuinen. Andere kinderen, die liever rustig zitten te kijken, kunnen de sprookjesfiguren zien. Voor de stoerdere kinderen is er de Groevetocht: Een tocht waarbij een Ridder de kinderen een rondleiding geeft in de drakengrot, waarbij de hele drakenfamilie van Doeps aan bod komt.

Kortom: Wil je met je jonge kinderen even letterlijk in een ‘magisch wereldje’ stappen? En samen met opa en oma een bijzondere dag beleven? Dan is het Sprookjesbos absoluut een aanrader! Voor meer informatie bezoek de website.