Rob Kemmeren

heeft Gastvrijheid diep in de genen

Ik ben, samen met mijn partner Laura, trotse eigenaar van Dalauro. Niet zómaar een bed & breakfast. Maar één van die fijne logeerplekken in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Waar niets moet en niksen mag. Ont-moeten, maar dan in het kwadraat. Gastvrijheid zit diep in mijn genen. Genieten ook. Ik ben trots op Zuid-Limburg, en alles wat de regio te bieden heeft. Maar ik ben ook kritisch. Naar mijzelf, maar als het nodig is ook naar anderen. Niet om te zeuren, maar vanuit een intrinsiek verlangen om alles beter te maken. Mooier. Lekkerder. Vooral lekkerder, trouwens, want als het gaat over eten raak je bij mij een gevoelige snaar. Inmiddels ben ik het niveau hobbykok wel ontgroeid, en verwen ik onze gasten met enige regelmaat aan onze ‘gastentafel’.

Mijn blogs gaan over (van) alles wat Zuid-Limburg mooi maakt. Het landschap. De mensen. De gastvrijheid. Het lekkere eten. Soms geschreven als ambassadeur van het goede leven, dan weer als ondernemer in dat landschap. Ook een kijkje achter de schermen van het gastheerschap wordt niet geschroomd. De inspiratie ontstaat tijdens een wandeling of genietend van een heerlijk maal. In gesprekken met gasten of collega’s. Of gewoon tijdens het snijden van een uitje.

M'n teksten zijn soms serieus, soms hilarisch. De ene keer spiegelend, de andere keer wervend. Een beetje ongrijpbaar, dat wel, maar altijd leuk om te lezen. Want laten we het vooral leuk hebben, samen!

Blogs van Rob in 2017 & 2018

Kwakkelweer?

26 maart 2018
Maart roert zijn staart en dat brengt kwakkelweer met zich mee, maar Rob geniet van alle situaties. Lees alles hierover in zijn kwakkelblog!
Lees meer

Komkommertijd

24 januari 2018
Wandelen is het liefst wat Rob in zijn vrije tijd doet. In deze blog verteld hij over de creativiteit voor toerisme naar de regio.
Lees meer

Eys vierde

12 juni 2017
Hier in het Zuiden, is er niet veel voor nodig om ergens een aanleiding voor een feestje in te zien. Maar met het 500-jarige bestaan van schutterij St. Sebastianus barst het feest pas echt los!
Lees meer

Bankhangen 2.0

3 mei 2015
Rob gaat het liefst wandelen in zijn vrije tijd, met zijn hele gezin natuurlijk. Maar het is steeds lastiger om zijn kinderen mee te krijgen. Die gaan liever bankhangen..
Lees meer

De zon tussen de oren

29 maart 2017
Volgens Rob zit het vaak in de kleine dingen. Zo kan hij echt héél gelukkig worden van de eerste zonnestralen. Hij krijgt er energie van en gaat die lange to-do lijst onder handen nemen!
Lees meer

Ongewenste heuvels

28 januari 2017
Rob geniet van het heuvellandschap van de afgelopen dagen: een laagje sneeuw en een mooie ochtendzon. Al geniet hij minder van andere heuvels.. de 'ongewenste heuvels'
Lees meer

Alle blogs van Rob in 2016

 1. Ruud en Tijn

  Ruud en Tijn 22 december 2016

 2. Kerstcircus

  Kerstcircus 28 november 2016

 3. Staycation

  Staycation 11 oktober 2016

 4. YOU GO, VALKENBURG!

  YOU GO, VALKENBURG! 9 augustus 2016

 5. Je zal er maar wonen …

  Je zal er maar wonen … 12 juli 2016

 6. Second Love

  Second Love 15 juni 2016

 7. Wíj zíjn Limburg!

  Wíj zíjn Limburg! 12 april 2016

 8. Toscane in Limburg

  Toscane in Limburg 21 maart 2016

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website