Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Maureen Bachaus

Artistiek directeur Museum Romeinse Katakomben en beeldend kunstenaar

Maureen Bachaus is artistiek directeur Museum Romeinse Katakomben en beeldend kunstenaar.

Blogs van Maureen

LUISTER!

23 april 2019
Een uitzonderlijke reis door mythologische verhalen in het oude Rome waarbij je één en al oor dient te zijn… Het museum wordt een klankpaleis!
Lees meer

Transformaties

23 februari 2019
De rol van hedendaagse musea is in razend tempo aan het veranderen. Maureen schrijft erover in haar nieuwe blog!
Lees meer

Sterrenhemels en paradijselijke tuinen

27 december 2018
Een ondergrondse en internationale lichtexpositie, waarbij de ‘wens’ centraal staat. Lees alles over de lichtexpositie WISH in de blog van Maureen.
Lees meer

Capella Greca: de eindfase

28 november 2018
De afgelopen maanden is hard gewerkt aan onze mooie ondergrondse Capella Greca. Met resultaat! Lees hier meer over de ontwikkelingen.
Lees meer

Landschapstuinen en Griekse lettertekens

2 augustus
We zijn nu ongeveer halverwege de restauratie van onze indrukwekkende Capella Greca. Vorige week vroeg een bezoeker aan mij hoe en wanneer deze ondergrondse kapel ontstaan is.
Lees meer

'Willem' is verdwenen.

21 juni 2018
Maureen Bachaus houdt jullie via deze blog op de hoogte van het reilen en zeilen rondom de restauratie van het prachtige 'Capella Greca'. Lees hier over de ontwikkelingen.
Lees meer

Capella Greca in restauratie: een ondergronds eerherstel!

3 mei 2018
Nieuwsgierigheid en ontdekkingsdrang: deze eigenschappen zijn de hoofdoorzaak van ernstige beschadigingen aan een prachtige plek: onze ondergrondse Capella Greca.
Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website