Laura bezoekt… Pretpark de Valkenier

Laura bezoekt… Pretpark de Valkenier

Het pretparkseizoen is weer begonnen! Nu de zon zich steeds vaker laat zien, is het dé perfecte tijd van het jaar om eens een themapark te bezoeken. Gelukkig hoef je hier Zuid-Limburg niet voor uit, want we hebben hier veel leuke parken! Samen met een groepje supergezellige meiden, mocht ik op bezoek gaan in een van de bekendste parken uit onze regio: Pretpark de Valkenier.

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Voor veel (groot)ouders is Pretpark de Valkenier een trip down memory lane. Vorig jaar mocht het park 85 kaarsjes uitblazen, wat betekent dat er al vele generaties in het park hebben mogen spelen. Vele van deze jeugdherinneringen zijn nog altijd aanwezig in het park. Zo kun je nog altijd trappen op de vijver en je kinderen dezelfde jeugdherinneringen in de achtbaan geven, die je er zelf ook in gehad hebt.

Er zijn wel een aantal nieuwe dingen te vinden in het park. Zo is er sinds vorig jaar een piraten themagebied, waarin een blotevoeten pad te vinden is. De kinderen kunnen er met blote voeten de obstakels verkennen, waarbij ze zich even een echte piraat kunnen voelen. Wel even een tipje: Neem zelf een handdoek mee voor de voeten! Ze hebben papier hangen om je voeten mee af te drogen, maar ik merkte dat veel ouders het toch fijn vonden om zelf een extra handdoek mee te nemen.

Maar uiteraard zijn er vooral veel attracties te vinden in het park. Samen met de meiden heb ik deze in de video uitgetest. We zijn hierbij vooral op zoek gegaan naar de attractie met de grootste gilfactor, maar uiteraard zijn er ook een paar rustigere attracties voor jonge kinderen. Bekijk zeker de video om een grote greep uit het ‘attractie assortiment’ te zien!

Na een dag attractie testen, konden we geen decibel meer produceren van al het schreeuwen. Gelukkig konden we even opladen bij de kraampjes en horecapunten, waarbij ze de lekkerste frietjes en softijsjes verkopen. Toen ik tijdens het eten de vraag stelde welke attractie nu echt het állerleukste was, bleek het toch wel moeilijk om te kiezen. Uiteindelijk besloten we dat alle attracties gewoon even leuk zijn!

Moe, maar voldaan gingen we weer naar huis. Wil je ook ontdekken welke attractie je kind de grootste gilfactor geeft? Of wil je gewoonweg meer informatie over de Valkenier? Bezoek dan zeker eens hun website.