Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Wijnliefhebbers hebben nu eigen wandelroute!

31 oktober 2019

Wijnliefhebbers hebben nu eigen wandelroute!

Heel leuk: sinds kort is er in het heuvelland een wandelroute van 10 kilometer langs vijf wijngaarden, met verbluffende uitzichten: de Route des Vins. Naast de bewegwijzering vind je ook overal wijn-weetjes langs de route. Ik had geluk, want ik liep een wijnboer tegen het lijf en onderwierp hem aan een interviewtje (zie vlog!). De route zelf? Super!

Bekijk de vlog!

Bij aankomst op mijn gratis parkeerplekje en de start van de route in Wahlwiller, verbaasde ik me over hoe klein en leuk het dorp is. Nooit geweest, en voor alles gelukkig een eerste keer. In Eys loop ik vaker routes van Visit Zuid-Limburg, dus ik was al voorbereid op een serie geweldige uitzichten. Die kreeg ik ook. Of ‘we’, moet ik zeggen, want ik nam vriendin Linda mee uit wandelen.

De route verbindt de collega-wijnboeren en hun gaarden met elkaar en licht de unieke highlights per wijngaard uit de Wittemer Wijngaard, de Cunibertus en Hubertus Wijngaard, Domein Aldenborgh en Domaine Salamander. Dat onze kalkbodem goed voer is voor druivenranken, wisten we al. Het is niet voor niets dat 32% van alle Nederlandse wijn hier bij ons wordt geteeld! Volgens de wijnboeren proef je dat ook echt. Met een mond vol druiven, keken Linda en ik onze ogen uit. De wijngaarden met in de achtergrond het heuvellandschap zorgen voor fantastische kiekjes. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een superroute is die je zonder digitale bewegwijzering kunt volgen. 

Wat een verademing! Lekker offline wandelen door groen en ook nog iets leren onderweg. Geen moment verveeld, een van mijn favoriete routes tot dusverre, samen met de hoogtewandeling in Valkenburg.
Ik begrijp wel dat dit project zoveel aandacht krijgt van de pers. Leuk ook voor de wijnboeren; een beetje reuring in ’t durp.

Liefs, Jenneke

 

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website