Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

14 mei 2016

Bekijk video

Wereldreizen in Zuid-Limburg, dat kan in één dag!

Bekijk hier de vlog 'Wereldreizen in Zuid-Limburg, dat kan in één dag!'

Adres: Groene Wereld 10 in Landgraaf. Bestemming: wereldse tuinen met de meest verrassende bewoners en vertier voor jong en oud. Wij, Jenneke en Leonie, kregen een onbetaalbaar kijkje achter de schermen bij Wereldtuinen Mondo Verde. Onze wereldreis begon met een heuse audiëntie bij de koningin van het dierenrijk en haar kersverse kroost. Een kopje thee in het Alhambra, slenteren door een woestijn vol kamelen, flamingo’s kijken in de jungle en even opfrissen aan de Trevifontein... Op wereldreis in Zuid-Limburg: dat kan zomaar in één dag!

Heb je zin in een dag vol rare vogels, groene oases en apenstreken? Dan is Wereldtuinen Mondo Verde hiervoor dé bestemming. Mondo Verde verrast, want het familiepark gaat veel verder dan prachtige thematuinen alleen. Die zijn overigens al een bezoek waard los van alle andere avonturen die je er kunt beleven. Tijdens een wandeling door de verschillende tuinen beleef je een echte wereldreis. Voor ons waren de hoogtepunten toch wel Japan met haar bonsaibomen, een traditioneel theehuis en zo’n typisch rood bruggetje, Marokko met de lavendelkleurige bouwwerken, de verrassende doorkijkjes en rustgevende waterbassins en natuurlijk kan een typische Engelse tuin niet ontbreken, compleet met cottage, rozenstruiken en stenen bruggetjes over de vijver. Niet verbazingwekkend dat een bruidspaar hier hun fotoreportage opnam.

 

Zoals gezegd: Wereldtuinen Mondo Verde is zo veel meer dan tuinen alleen, want naast de Chinese, Italiaanse, Oostenrijkse, Portugese (etc. etc.) tuin, kom je er ook onverwachte bewoners tegen, vaak de oorspronkelijke bewoners van de nagebootste landen. Oehoes en bokken in Oostenrijk, kraanvogels in Japan, alpaca’s in de Mondoverdiaanse woestijn en in Afrika vinden we het meest zeldzame dier van allemaal... de witte leeuw! Extra bijzonder is dat mamma Saffi net twee welpjes heeft gekregen, die in het Pinksterweekend mogen worden verwelkomd door het grote publiek. Op het bijzondere kraambezoek bij mamma Saffi was het voor ons toch even peentjes zweten. Hoe lekker ze ook kwam kroelen bij directeur Klaas, zo gevaarlijk keek ze uit haar ogen toen wij in de buurt van haar twee welpjes kwamen. Een klein leeuwenbrulletje volstond om Leonie naar de andere kant van het park te verjagen.

Mondo Verde achter de schermen

Geheel gehuld in Mondo Verde-tenues kregen we, als echte VVV-VIPS, een bijzonder kijkje achter de schermen. We maakten, behalve met de witte leeuwenwelpjes, kennis met ringstaartmaki Jakko, die nog geen drie weken oud was. Verstoten door zijn moeder wordt hij nu met de fles grootgetrokken door de directeur van Mondo Verde zelf. Kapucijneraapje Mickey is grootgetrokken door dierenverzorger Rik Captijn en was erg opgewonden om ons te ontmoeten. We mochten schildpadden aaien, kaaimannen voeren, rode ibiskuikentjes wakker maken voor hun lunch, een paard scheren (ja echt... een paard scheren) en natuurlijk meerijden op het terreinwagentje door het park. Jaloers? Bekijk dan onze vlog!

 

Als je helemaal tot rust bent gekomen tijdens het knuffelen van de maki’s en het rondslenteren in de tuinen, word je weer wakker in de botsauto’s, de achtbaan, het schommelschip of de kabelbaan over het meer. Niet alleen leuk voor de kleintjes, vonden wij. Wereldtuinen Mondo Verde is ongelogen een park voor jong en oud. De kleintjes vergapen zich aan de apen, pappa probeert iedereen leuk op de foto te krijgen, terwijl oma zich verwondert over de bloemenpracht. Wij zijn weer een beetje meer verliefd geworden op ons veelzijdige Zuid-Limburg.

 

Wil je ook meer? Ontdek dan GaiaZOO en Kasteelpark Born!

Kun je net als ons ook niet genoeg krijgen van apenstreken en krokodillentranen? In Zuid-Limburg raak je niet uitgekeken op dieren, tuinen en dierentuinen. Ontdek ook GaiaZOO in Kerkrade en Kasteelpark Born! GaiaZOO is niet voor niets al vier keer uitgeroepen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en Kasteelpark Born staat garant voor een speelse dag voor het hele gezin vol dol dierenplezier!

 

Liefs, Jenneke en Leonie

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website