Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Herman van Steenwijk

Fotografeert de ziel van het Zuid-Limburgs landschap

Fotograferen is de passie van Herman van Steenwijk. Met de schoonheid van het unieke Zuid-Limburgse landschap als belangrijke drijfveer. Vanuit zijn woonplaats Stokhem in het Geuldal legt hij in alle seizoenen en weersomstandigheden, op geheel eigen wijze, het karakter van dit landschap vast. Zijn blogs gaan over het beleven van de Zuid-Limburgse natuur en het landschap door de ogen van een fotograaf. Kijk mee door de lens van zijn camera.

Herman van Steenwijk is autodidact fotograaf en fotografeert zo’n 25 jaar. Als enthousiast vogelaar was fotograferen aanvankelijk vooral een onderdeel van zijn vogelreizen. Gedurende de jaren is hij zich steeds meer op het fotograferen zelf gaan toeleggen. Zijn werk is een zoektocht naar vorm, licht, ritme en harmonie. Met vaak de schoonheid van unieke natuur en landschappen als drijfveer. Zijn foto’s laten voor de kijker veel ruimte voor een eigen interpretatie. De Zuid-Limburgse natuur en het landschap behoren tot zijn favoriete onderwerpen.

Van Steenwijk studeerde natuur- en landschapstechniek aan de Internationale agrarische hogeschool Larenstein in Velp en planologie aan de Wageningen Universiteit. Hij werkte bij de provincie Gelderland, Vogelbescherming Nederland en als natuurreisleider. Sinds 1997 werkt hij bij de provincie Limburg. Op dit moment is hij senior beleidsmedewerker ruimtelijke ordening en coördinator voor de regionale uitwerking van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Van Steenwijk publiceert regelmatig foto’s in verschillende boeken en tijdschriften. In oktober 2016 verscheen zijn fotoboek ‘Zuid-Limburg dichtbij’. ‘Zuid-Limburg dichtbij’ is een uniek fotoboek over het Zuid-Limburgse landschap en een ode aan de schoonheid van dit bijzondere stukje Nederland.

Blogs van Herman

 1. Hoogwater

  Hoogwater 26 januari 2018

 2. Bloesemfeest

  Bloesemfeest 16 maart 2017

 3. Wachten op de eerste sneeuw

  Wachten op de eerste sneeuw 15 december 2016

 4. Spel van het lage licht

  Spel van het lage licht 27 september 2016

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website