Zuid Limburgs Federatiefeest

Puth Bezoek website

Zuid Limburgs Federatiefeest

Zuid Limburgs Federatiefeest Evenemententerrein, SittarderwegPuth Naar de website
Zuid Limburgs Federatiefeest Schutterij Sint Sebastianus Puth
Het organiseren van een evenement zoals het Zuid-Limburgs Federatiefeest is voor elke schutterij een grote uitdaging, zo ook voor de Schutterij Sint Sebastianus Puth. Deze schutterij mocht in 1966 al eerder het Zuid-Limburgs Federatiefeest organiseren. Nu 53 later, hebben zij opnieuw de eer om het Zuid-Limburgs Federatiefeest te organiseren. Het Zuid-Limburgs Federatiefeest zal plaatsvinden op 21 juli op het evenemententerrein in Puth, Beekdaelen. Op die dag zal een bonte stoet van meer dan 50 schutterijen door Puth trekken en zich van hun beste kant laten zien.

Waarom het Zuid-Limburgs Federatiefeest?
  • Deelname van meer dan 50 schutterijen.
  • Schietwedstrijden en wedstrijden van o.a. exercitie, muziek, koningspaar, keizerpaar, marketentsters en solisten.
  • Prachtige optocht.
Wedstrijden
Aansluitend vinden de wedstrijden plaats op het gebied van onder andere exercitie, muziek, koningspaar, keizerpaar, marketentsters, bielemannen en solistenwedstrijden. Natuurlijk zullen ook de schietwedstrijden niet ontbreken waarbij alle schutterijen om de ZLF eer strijden. Op deze dag zullen de schutterijen een duidelijke bijdrage leveren aan de culturele identiteit die Limburg zo eigen is. Een bijdrage die met z’n allen gekoesterd moet blijven en die je absoluut niet mag missen.

Programma zaterdag
  • Op zaterdag vindt er een Heilige Mis om 13.00 uur in de tent plaats, met een muzikale omlijsting van de jeugdfanfare van Puth.
  • 16.00 uur: Koningschieten voor de 'Koning der Koningen van gemeente Beekdaelen'.
Schietwedstrijd van de lezerswedstrijd van de krant De Limburger, De Limburger schieten
Tevens begint dan ook de schietwedstrijd van de lezerswedstrijd van de krant De Limburger, De Limburger schieten. Lezers kunnen meedoen aan een lezersactie, de winnaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan de schietwedstrijd, om het onbekende omtrent het schieten bekender te maken bij de burger. Is toch fantastisch als je eens onder zo een buks kunt staan. De organisatie hoopt dat dit een jaarlijks terugkerend iets wordt op ieder Zuid-Limburgs Federatiefeest.

Programma zondag
  • 13.15 uur: opening en om 13.30 start de optocht met veel pracht en praal. Met ongeveer zestig schutterijen. Na de optocht starten ook de schoonheidswedstrijden en schietwedstrijden.
  • In de feesttent is er muziek van Wahnsinn vanaf 16.00 uur en dj Wim Frijns.
Kinderen
Voor de kinderen is de speeltuin ingericht als kinderdorp, waar ook de kleurplaten kunnen worden ingeleverd die alle scholen in zuid en midden Limburg hebben ontvangen. Deze is ook te downloaden op de website. Er zijn vier entreekaarten naar de Efteling te winnen.

Overzicht

Data
Contact
Evenemententerrein, Sittarderweg, Puth

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website