Zomerse aanraders in het Land van Kalk

Voerendaal Bezoek website Bestel tickets

Zomerse aanraders in het Land van Kalk

Zomerse aanraders in het Land van Kalk Diverse locaties Wijlre, Simpelveld, Bocholtz, Heerlen, Eys enVoerendaal Naar de website
Bloemen plukken bij Fien Fleur
Fien Fleur in Eys bestaat uit een pluktuin met panoramisch uitzicht over het heuvelland. Honderd soorten bloemen, verschillende kruiden, groenten en een zoete kersentuin nodigen uit tot ruiken, kijken en natuurlijk plukken.

De schat van Simpelveld
Het museum vertelt het verhaal van een congregatie die hier in de negentiende eeuw terechtkwam en er meer dan 100 jaar haar moederhuis had: de Zusters van het Arme Kind Jezus.

E-Bike tocht
Het is prachtig wandelen en fietsen door het Land van Kalk. Wil je wat meer kilometers maken zonder spierpijn? Huur dan een e-bike.

Bezoek aan de Kunradersteengroeve
Bezoek de enige actieve dagbouwsteengroeve van Nederland en ontdek waarom Kunradersteen zoveel harder is dan gewone mergel, hoe het wordt gedolven en hoe je de steen direct kunt herkennen.

Yoga in het Loreto klooster
Op zo’n historische plek die nog altijd sereniteit uitstraalt, kun jij rust en ontspanning vinden. Iedereen kan yoga beoefenen.

Natuur & boerderij beleving
Cathy Huynen neemt je mee op ontdekkingstocht op en rond de Benzenraderhof aan de rand van het Land van Kalk. Hier beleef je van alles op de boerderij en in de natuur.

Miljoenenlijn
Stap in op station Simpelveld voor een unieke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Rondleiding en proeverij Wijngoed Fromberg
Wijngoed Fromberg neemt je mee langs de belangrijkste stappen van de wijnbouw: van eerste aanplant tot de oogst en het snoeien.

Wandeling met ezeltjes
Een wandeling in de mooie omgeving van Bocholtz met twee of vier ezels. Wandelen met ezels brengt je tot rust, het kalme tempo van de ezel werkt onthaastend.

Historische wandeling door het Land van Kalk
Ben je benieuwd hoe het Land van Kalk is ontstaan, welke bewoners hier vóór en na de Romeinen hebben geleefd, waarom ze hiernaartoe kwamen en hoe ze hebben overleefd? Marc Hermans uit Elkenrade neemt je mee op tijdreis.

Raadpleeg voor meer evenementen de website.

Overzicht

Prijs

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 1-7-2019 t/m 30-9-2019
Contact
Diverse locaties Wijlre, Simpelveld, Bocholtz, Heerlen, Eys en, Voerendaal

Sub evenementen

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website