Zomermarkt

Zomermarkt

Walem
Schin op Geul
Op zondag 30 juli is het weer zover dat het pittoreske Walem, een buurtschap vlakbij Schin op Geul, zich opmaakt voor de traditionele zomermarkt die hier reeds voor de 33e keer met succes wordt georganiseerd door schutterij Sint Mauritius. 

Het feestgebeuren in Walem is door de jaren heen een begrip geworden tot in de verre omgeving. Duizenden mensen, waaronder veel toeristen, weten jaarlijks op de laatste zondag van juli de weg naar het buurtschap Walem te vinden. 

Deze markt onderscheidt zich door de ligging van het marktparcours in het prachtige buitengebied van Schin op Geul. De organisatie heeft weer een mooi programma voor je samengesteld.

Zondag 30 juli staat in het teken van standwerkers, marskramers en marktkooplui. In de gehele straat Walem, vanaf het Vakantiecentrum Schin op Geul, vindt van 10.00-18.00 uur een grote vrijmarkt plaats waar duizend en één artikelen te koop zijn. 

Hiernaast wordt er een aparte rommel/hobbymarkt ingericht waar je naar hartenlust kunt snuffelen tussen de vele snufjes en snuisterijen. Er worden totaal ruim tweehonderd kramen geplaatst, waarvan zo’n tachtig rommelstands. 

Op het gezellige buitenterras in een lommerrijke boomgaard zijn kinderattracties opgesteld en kunnen de kleintjes zich op het springkussen en bij de ballonen clown vermaken. 

Uiteraard is ook voor de inwendige mens gezorgd. Je kunt dan terecht aan de diverse eet- en drinkbuffetten. Verder is een barbecue ingericht en zijn speciaal bieren verkrijgbaar. Dit alles wordt omlijst met de nodige stemmingsmuziek.

Het buurtschap Walem is vanuit het centrum van Schin op Geul gemakkelijk te bereiken. Duidelijke bebording wijst je de weg. Er is gezorgd voor ruime parkeergelegenheid in het buurtschap Walem zelf en wel op tweehonderd meter afstand van het marktparcours. 

De parking biedt ruimte aan vijfhonderd personenauto’s. Ook het NS station van Schin op Geul ligt vlakbij. De loopafstand bedraagt nauwelijks tien minuten.

Data


  • 30-7-2023