ZLF Schimmert

ZLF Schimmert

Waterkuilsweg 3
Schimmert
Op zondag 16 juli zal Schimmert gaan volstromen met meer dan 50 schutterijen en veel publiek, want dan vindt in Schimmert het ZLF plaats.

Voorafgaand aan het federatiefeest op zondag 16 juli vindt er op vrijdag 14 juli ‘Sjömmerts Fout’ plaats in de grote feesttent, met onder andere Q-Music ‘Het Foute Uur’, ‘Buren van de Brandweer’ en wordt de avond afgesloten met een topper die 18 jaar geleden hit na hit scoorde in Nederland: ‘CH!PZ’!

Op zaterdagmiddag 17 juli vindt de heilige mis plaats in de feesttent op het ZLF-terrein, met aansluitend het sponsorschieten voor de sponsoren.

Dit alles leeft natuurlijk toe naar die ene ‘grote’ dag: zondag 16 juli! Dan vindt één van de belangrijkste evenementen plaats: het Zuid-Limburgs Federatiefeest. 50 schutterijen zullen door Schimmert marcheren en het defilé voor de genodigden afnemen. 

Na afloop van de optocht zijn er genoeg activiteiten op het feestterrein te beleven. Zo zijn er optredens van de Limburgse BoereBlaosKapel en Palemiger Spatzen, muziek- en exercitie-wedstijden, het uittreden van koningsparen en marketentster-groepen, en natuurlijk de schietwedstrijden!

De organisatie van het ZLF 2023 in Schimmert zal vooral gaan inzetten op gastvrijheid. Parkeren (op circa 100 meter afstand van het feestterrein) zal geheel gratis zijn. Daarnaast zal er ook géén entree tot de optocht en wc’s worden gerekend. 

Ook goed om te weten: het gehele ZLF-terrein betreft een zeer compact terrein waar alles kort bij elkaar zal liggen. De schutterijen die met de bus komen kunnen de schutters praktisch aan de feesttent afzetten.

Data


  • 14-7-2023 t/m 16-7-2023

Sub evenementen