Wijnfeesten Munstergeleen

Munstergeleen Bezoek website

Wijnfeesten Munstergeleen

Wijnfeesten Munstergeleen Diverse locatiesMunstergeleen Naar de website
Munstergeleense Koninginnenwijn
Op zondag 1 september om 14:00 uur vindt de opening van de wijnmaand plaats. Deze opening vindt plaats onder het ‘toeziend oog’ van het standbeeld Notre Reine, Déesse des vignes.aan het plein aan de Peterstraat te Munstergeleen.

Dit stemmige pleintje met haar sfeervolle bomen vormt het decor voor de presentatie van de Winzers (Wijnboeren) uit Neumagen aan de Duitse Mosel. De Heerlense Stadswijnkelder Berns zorgt voor een prachtig aanbod van kwaliteitswijnen waaronder de Munstergeleense Koninginnenwijn. De muzikale omlijsting van deze opening is in handen van het Duo Grenzenloos en bestaat uit: Brigitte Swinnen uit Dilsen/Stokkem, Ad Meisen uit Berg aan de Maas en de geluidsman Jurgen Geraeds uit Kerkrade.

Wie wordt de 51ste Munstergeleense Wijnkoningin?  
Wie de nieuwe wijnkoningin wordt is in de gemeenschap van Munstergeleen al weken onderwerp van discussie. Er wordt volop gegist, rookgordijnen opgeworpen en weddenschappen afgesloten maar er zijn er slechts drie die het precies weten. De naam van de nieuwe wijnkoningin 2019/2020 zal tijdens de opening worden onthuld. Vervolgens zal zij tijdens de slot ceremonie op 29 september gekroond en gehuldigd worden. Wil je dus het laatste nieuws het eerst weten zorg dan dat je erbij bent op 1 september.

Zondag 8 september: Kapellen Festival
Wat zeker op een wijnfeest niet mag ontbreken zijn de muziekkapellen. Daarvoor heeft de organisatie op zondag 8 september vanaf 14:00 uur in het Gemeenschapshuis ’t Trefpunt in Munstergeleen een kapellen festival op het programma staan.

Zaterdag 14 september: Teèkezenge
Op zaterdag 14 september staat vanaf 20:00 uur in Café Gemeenschapshuis ’t Trefpunt in Munstergeleen het Teèkezenge op het programma. Onder leiding van de zangmeester kan iedere geschoolde en ongeschoolde zanger zijn bijdrage leveren. Meer info en inschrijven via de website of stuur een mail naar teekezenge@wijnfeestenmunstergeleen.nl 

Zaterdag 21 september: Pub-Quiz
Er worden teams samengesteld van 4 á 5 personen die het tegen elkaar gaan opnemen. De teams gaan een krachtmeting aan als het gaat over kennis van Muziek, Wijn, Wijnbouw en andere thema’s. Meer info en inschrijven via de website of stuur een mail naar pubquiz@wijnfeestenmunstergeleen.nl 

Zondag 22 september: Le Grande Tour '…Un oeuf is Enough…' 
Doe mee aan deze verrassende toertocht langs mooie wegen en diverse wijngaarden in Limburg. Meer info en inschrijven via de website of stuur een mail naar tourtocht@wijnfeestenmunstergeleen.nl

Zondag 29 september: Stoet - Intocht nieuw wijn
Ter afsluiting van de Wijnfeesten, wordt onder de noemer 'De nieuwe wijn komt in het dorp' een kleine historische stoet samengesteld. Dit is ook het moment waarop afscheid wordt genomen van Kim Kuppen, de 50e wijnkoningin en het moment waarop zij op vorstelijke wijze de kroon overdraagt aan de nieuwe koningin 2019/2020. 

Foto: John Baggen.


Overzicht

Data 1-9-2019 t/m 29-9-2019
Contact
Diverse locaties, Munstergeleen

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website