Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Weekend at War

Simpelveld Bezoek website

Weekend at War

Weekend at War De Miljoenenlijn, Stationstraat 22Simpelveld 045-5440018 Naar de website
Station Simpelveld vormt op 3 en 4 juli 2021 weer het decor voor Weekend at War het bevrijdingsspektakel van Limburg!

Tijdens Weekend at War staat de Bevrijding van Nederland, in 2020 75 jaar geleden, centraal. Zo worden twee grote legerkampementen van de Geallieerden en Duitsers ingericht, waarbij meer dan 250 re-enactors je laten beleven hoe een dag in de Tweede Wereldoorlog verliep. Vele tientallen originele oorlogsvoertuigen, waaronder motoren, jeeps en vrachtwagens, zijn te bewonderen. Bij Station Simpelveld is een vrijheidsplein ingericht waar onder andere met bijpassende muziek én lekker eten de vrijheid wordt herdacht én gevierd. 

Live Battle 
Twee keer per dag wordt tijdens de ‘live battle’ een overwinningsslag nagebootst. Op deze unieke manier zie en hoor je van dichtbij hoe Limburg werd bevrijd van de bezetter. De live battles zijn op zaterdag en zondag gepland om 11.45 en 14.45 uur. 

Dienstregeling
Tijdens het Weekend of War zal er een intensieve treindienst worden gereden over de sporen van de Miljoenenlijn. Wanneer je het grenstraject berijdt loop je zelfs kans om smokkelaars, deserteurs en paspoortcontroleurs tegen het lijf te lopen. De speciale dienstregelingen van zaterdag 3 en zondag 4 juli zijn te vinden op de dienstregelingenpagina. 

Programma
Tijdens Weekend at War is een hoop te beleven op station Simpelveld en in de treinen. Om je een beetje wegwijs te maken door de dag, gaan we drie mogelijke dagprogramma’s voor je samenstellen. Elk programma is afgestemd op het station waar jouw dagje uit begint. 
De dagprogramma’s zijn binnenkort hier op de website te downloaden.

Overzicht

Prijs

Dagkaart Volwassenen*: € 17,-.
Dagkaart Kinderen* (3 t/m 11 jaar): € 7,-.
Perronkaart Volwassenen (zonder treinritten): € 10,-.
Perronkaart Kinderen (zonder treinritten): € 3,-.
* Boek online en profiteer van € 1,50 korting per persoon!

Data 3-7-2021 t/m 4-7-2021
Contact
De Miljoenenlijn, Stationstraat 22, Simpelveld
045-5440018

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website