Wandeling langs Amerikaanse Restcenters Heerlen

Heerlen Bestel tickets

Wandeling langs Amerikaanse Restcenters Heerlen

Wandeling langs Amerikaanse Restcenters Heerlen Visit Zuid-Limburg Shop (VVV)Heerlen

Op 17 september 1944 werd Heerlen door Amerikaanse troepen bevrijd. De Heerlense bevolking juichte de bevrijders toe na vier lange jaren onderdrukking door Hitler-Duitsland. Veel Amerikaanse soldaten hadden te maken gekregen met een onverzettelijke vijand die zich niet zomaar overgaf. Vanaf juni 1944 waren veel Amerikaanse soldaten getekend door strijd. Het geallieerde opperbevel besefte dat Hitler-Duitsland de oorlog niet lang meer vol kon houden. 

Daarom werd besloten om aandacht te schenken aan integratie van Amerikaanse soldaten in de samenleving. Om te beginnen moesten Amerikaanse soldaten uitrusten en kennis maken met de 'gewone' burgersamenleving. Restcenters werden speciaal opgericht om soldaten uit te laten rusten, zowel fysiek als mentaal. Fysiek kwamen sommige soldaten bij in die rustplaatsen, mentaal was een ander verhaal. 

De oorlog had veel littekens veroorzaakt en veel Amerikaanse soldaten hadden traumatische ervaringen. Voor de Amerikaanse soldaten die in Heerlen kwamen werd een map opgesteld waarin Restcenter Heerlen (en haar panden) waren aangegeven. Wandel met een gids langs deze voormalige restcenters en laat je informeren en verrassen door deze periode.

Overzicht

Prijs

€ 4,50 per persoon.


Data
2019
september 28
oktober 16 / 19
november 23
Contact
Visit Zuid-Limburg Shop (VVV), Heerlen

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website