Velt Workshop Fermenteren

Velt Workshop Fermenteren

;
Fermenteren doet meer dan je voedsel op een gemakkelijke en duurzame manier langer houdbaar maken. Gefermenteerde groente geeft een andere smaakbeleving en is ook nog eens gezond. 

Fermenteren doe je niet alleen in de herfst of winter? Nee, je kunt het hele jaar door fermenteren. Je krijgt uitleg over fermenteren, over de verschillende methoden en daarna ga je lekker aan de slag en ga je naar huis met jouw producten. 

Meenemen 
Je brengt zelf (liefst biologische) groente mee die je wilt fermenteren en smaakmakers die je wilt toevoegen. Zoals (verse) kruiden, knoflook, pepertje, gember of mierikswortel. 

Verder neem je mee: een snijplank, een scherp mes een dunschiller, rasp of een mandoline, een of twee grote kommen om de groenten in te bewerken, keukenhanddoek en een paar echt schone glazen weckpotten met rubberring of potten met een twist-off deksel. 

Eventueel een keukenschort en latex handschoentjes geschikt voor voedselbereiding. Dit in samenwerking van Velt Z-Limburg en Bibliotheek. Vanaf 19.30 uur.

Prijs


Ticket voor leden van Velt en leden van Bibliotheek Meerssen: € 15,-.

Ticket voor niet leden van Velt of Bibliotheek Meerssen: € 20,-.

Data


  • 9-10-2024

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Velt Workshop Fermenteren. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.