Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Uit Einsteins Vioolkist

Uit Einsteins Vioolkist

Wittemer Allee 32
Wittem
Voor het vertelconcert 'Uit Einsteins vioolkist' is een samenwerking ontstaan tussen het Delta Pianotrio en de Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp. Er worden werken uitgevoerd in afwisselende bezettingen die Einstein zelf speelde of waar hij een bijzondere band mee had. 

Tussendoor vertelt Ab Nieuwdorp over Einsteins leven aan de hand van mooie, ontroerende en grappige verhalen en anekdotes, waarin we met name in zullen gaan op de interessante band tussen de wetenschap en de muziek en de figuur Einstein wiens liefde voor muziek we weer tot leven wekken. 

Dat Einstein een begaafd violist was, is voor veel mensen onbekend, maar dat de klassieke muziek een zeer centrale rol in zijn leven speelde staat vast. De viool was zijn grootste bron van vreugde, zo zei hij: 'Als ik geen wetenschapper zou zijn geweest, dan was ik waarschijnlijk musicus geworden. Ik denk vaak in muziek. Ik dagdroom in muziek. Ik zie mijn leven in muziek'. 

Er worden werken uitgevoerd van onder andere Mozart, Beethoven et cetera. Aanvang: 16.00 uur.

Prijs


Entree: € 22,-.

Data


  • 20-6-2021