Expositie 'Tijdsbeelden'

Sittard Bezoek website

Expositie 'Tijdsbeelden'

Expositie 'Tijdsbeelden' Erfgoedcentrum De DomijnenSittard 0885995555 Naar de website
Op 27 januari 2019 opent de nieuwe expositie 'Tijdsbeelden'  in Erfgoedcentrum De Domijnen. Deze expositie van kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag – 1948) combineert voorwerpen uit het verleden met het heden en beelden met poëzie. De expositie loopt tot en met 14 april en is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.
 
In Erfgoedcentrum De Domijnen komen erfgoed, archief, geschiedenis en de gemeenschap samen. 'Tijdsbeelden'  sluit hier perfect op aan. De expositie toont assemblages en gedichten van Frank Eerhart. Eerhart werkt met objects trouvés, verdwaalde objecten die hun oorspronkelijke functie verloren hebben, maar die hem fascineren vanwege hun vorm, materiaal en geschiedenis.

Door de sporen van hun verleden te behouden, worden ze met bescheiden aanpassingen geassembleerd tot portretten, figuren of tot opmerkelijke objecten. In deze expositie zijn Eerharts eigen beelden en gedichten gecombineerd met door hem gekozen museale objecten uit het depot van De Domijnen. Het thema Bewaard speelt een leidende rol in deze tentoonstelling.
 
Kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag – 1948) is van huis uit docent Nederlands. In 1979 richt hij met twee collega’s Stichting Plint op. Stichting Plint presenteert gedichten en beeldende kunst op een toegankelijke manier aan een groot publiek. Frank Eerhart was tot 2006 directeur van het Centrum voor Beeldende Kunst De Krabbedans in Eindhoven. Hij publiceerde verschillende gedichtenbundels voor kinderen en hij schrijft poëtische teksten bij zijn eigen beeldend werk.   
 
Stichting Plint brengt een speciale editie van het tijdschrift DICHTER. uit, met als thema: Bewaard. Het is dé gedichtenbundel voor kinderen van 6 tot 106 jaar, waarvoor verschillende dichters gedichten hebben geschreven over het thema verzamelen.   

Educatie De Domijnen biedt een bijzonder project voor klassen, waarbij verschillende vakgebieden en leerdoelen uit het onderwijs aan elkaar gekoppeld worden. Middels een dichtworkshop en tentoonstellingsbezoek/beeldende activiteit. Raadpleeg de website voor meer informatie.
    
Het Erfgoedcentrum is dagelijks (behalve op maandag) geopend van 11.00-17.00 uur. De expositie 'Tijdsbeelden'  is te bezoeken van 27 januari t/m 14 april. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Overzicht

Prijs

Entree: € 6,25.

Data
Contact
Erfgoedcentrum De Domijnen, Sittard
0885995555

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website