Ticker Tape en Vuurwerk

Brunssum

Ticker Tape en Vuurwerk

Ticker Tape en Vuurwerk CentrumBrunssum
De Ticker Tape is een bevrijdingsparade. Een optocht waarbij de bevrijders worden toegejuicht. Het hart van de Ticker Tape wordt gevormd door een stoet van militaire voertuigen. De meeste voertuigen zijn historisch, maar er is ook modern militair materieel te zien! Ook lopen de veteranen mee. Jonge en oude veteranen. Veteranen uit Brunssum. Maar ook internationale veteranen. 

De landen van de NAVO zijn vertegenwoordigd door de 'Nations with the Flags'. Ieder NAVO-land is aanwezig met een eigen vlag. Zo laat de organisatie zien dat Brunssum een open gemeenschap is waar gasten uit tientallen landen hun thuis vinden. 

Geen Ticker Tape zonder marsmuziek! Heb je de Taptoe gemist? Geen probleem, want dezelfde orkesten lopen ook mee in de parade. Ze krijgen gezelschap van een aantal Brunssumse verenigingen. Het hele centrum van Brunssum is aangekleed met vlaggen. Het wordt ook een confetti feest, want confetti, dat hoort bij een Ticker Tape. Wil je zelf meedoen met het confetti feest? Bij de gemeente zijn gratis zakjes confetti af te halen, om uit te strooien over de deelnemers aan de bevrijdingsparade.

De Ticker Tape eindigt op het Lindeplein. Omstreeks 20.30 uur worden hier de Bevrijdingsfeesten afgesloten met een feestelijk vuurwerk dat wordt ontstoken in het Vijverpark/Lindeplein.

Kerkstraat, Lindeplein, Vijverpark, Brunssum. Van 18.30-22.00 uur. Toegang gratis. (Programma onder voorbehoud, wijzigingen zijn mogelijk).

Overzicht

Data
2019
september 22
Contact
Centrum, Brunssum

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website