This Is Not a Design Conference

Kerkrade Bezoek website

This Is Not a Design Conference

This Is Not a Design Conference Cube design museumKerkrade Naar de website
Op 22 en 23 juni vindt in Cube design museum te Kerkrade de derde editie plaats van This Is Not a Design Conference. Deze editie gaat over de relatie tussen mens en natuur. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.maastrichtdisrupt.nl. Voor studenten en young professionals geldt een reductie op de ticketprijs. Deelnemers aan de conferentie worden ondergedompeld in kennis over de natuur over mensen en om mensen heen. Tevens ontdekken ze hoe ze de eigen creativiteit kunnen aanwakkeren door de methode van design thinking toe te passen op actuele vraagstukken.

De conferentie is toegankelijk voor iedereen, maar focust zich voornamelijk op studenten en young professionals. Door op creatieve wijze naar uitdagingen van vandaag te kijken, kunnen zij het verschil voor de toekomst maken. Gène Bertrand, programmadirecteur van Cube: 'In het huidige tijdsgewricht kunnen mensen niet afwachten tot er oplossingen worden gevonden voor de grotere duurzaamheidsvraagstukken, mensen moeten zelf deel van de oplossingen zijn. Design thinking biedt mensen de mogelijkheid om samen, multidisciplinair deze uitdagingen te onderzoeken en vanuit de verschillende perspectieven antwoorden te vinden op grote en kleine vraagstukken met respect voor de mens en de aarde'. Op het programma staan o.a. de volgende sprekers:

‘Indoor boer’ Gertjan Meeuws vertelt hoe landbouw veel efficiënter aangepakt kan worden door de natuur juist naar binnen te halen. Hij toont dat deze manier van landbouw beter is voor zowel mens als natuur. Ecoloog Li An Phoa neemt de deelnemers mee op een wandeling en vertelt over de wondere wereld van water. Ze doceert aan Nyenrode Business Universiteit en werkt samen met zowel grote organisaties zoals Unilever als met lokale bewoners en kunstenaars. Li An nodigt uit natuur en water als leermeester te zien. Het wereldwijd bekende ontwerpbureau AKQA laat deelnemers op de stoel van een ontwerper zitten. Door middel van een praktische workshop laat AKQA hen nadenken over het duurzaam vormgeven van de toekomst.

De conferentie wordt georganiseerd door studenten en young professionals van Stichting Maastricht Disrupt in samenwerking met Cube design museum te Kerkrade. De voertaal van de conferentie is Engels. In het ticket voor de conferentie is de entree voor Cube inbegrepen, waar op dat moment de tentoonstelling Nature te zien is.

Overzicht

Prijs

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 22-6-2019 t/m 23-6-2019
Contact
Cube design museum, Kerkrade

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website