The Notorious IBE

Heerlen Bezoek website

The Notorious IBE

The Notorious IBE Diverse locatiesHeerlen Naar de website
Op 10 augustus vindt de Nederlandse voorronde plaats voor het WK Breakdance. De Red Bull BC One Holland Cypher, de Nederlandse voorronde voor het WK breakdance, de Red Bull BC One World Final wordt in 2019 alweer voor de 8e keer georganiseerd en belooft een visueel spektakel te worden. Tijdens het internationale dansfestival The Notorious IBE in Heerlen komen de 24 beste breakers van het land in actie in het Parkstad Limburg Theater. 

Bekijk het live
De Red Bull BC One Holland Cypher vindt plaats op zaterdag 11 augustus vanaf 18:30 uur in het Parkstad Limburg theater in Heerlen en is gratis toegankelijk.

Hiphop-podium Capital Stage op The Notorious IBE
Sevn Alias, Snelle, Ashafar en Rugged zijn de aansprekende namen op het hiphop-podium ‘Capital Stage’ tijdens het beroemde internationale Hiphop en Urban Dans festival ‘The Notorious IBE’ in Heerlen. Het gratis toegankelijke ‘Capital Stage’-podium is op zaterdag 10 augustus het kloppende hart van het festival waar live-optredens van zowel bekende als nieuwe namen in de Urban & Hiphop-wereld zullen plaatsvinden.

Festivalgangers, hiphop heads en urban dansliefhebbers opgelet. ‘The Notorious IBE’ het grootste urban dans evenement van Nederland staat weer voor de deur. Bezoekers uit meer dan 30 verschillende landen zullen naar Zuid-Limburg afreizen voor een lang weekend vol muziek, cultuur en veel dans. Het ‘Capital Stage’-podium zorgt voor de coolste live-optredens met zowel bekende als nieuwe namen in de Urban & Hiphop-wereld. De naam ‘Capital’ verwijst natuurlijk naar Heerlen, die voor een weekend dé hiphop-hoofdstad van Europa is.

In 2016 was het podium voor het eerst onderdeel van The Notorious IBE en traden er een aantal nieuwe acts op die inmiddels tot de gevestigde namen in Nederland worden gerekend: onder andere Boef en Jonna Fraser. Ook dit jaar zorgt poppodium NIEUWE NOR voor de programmering. Verwacht een verfrissende line-up vol nationale hiphop-grootheden, de beste nieuwkomers en vele lokale helden. Op het programma zien we grote namen zoals de Amsterdamse Sevn Alias die al meerdere platina albums op zijn naam heeft, lyric-genie Snelle die misschien wel het grootste hiphop-talent van dit moment is en FunX Music Award-winnaar Ashafar wiens nummers miljoenen views en streams tellen. 

De Capital Stage geeft ook ruimte aan lokaal talent: uit Zuid-Limburg komen onder andere DJ Boscha Nova die al ruim vijf jaar pioniert als eclectische danskoning, rapper Vlekkeloos die nationale bekendheid verwierf dankzij rap-competitie ‘FunX talent’ en collectief SLE VXF bestaande uit $lenterprise en Victoire X Festus. Rugged sluit het festival af met een dampende dj-set. Het trio uit Eindhoven bestaat uit voormalige leden van het Breakdance-collectief ‘The Ruggeds' en weet zo precies hoe ze het publiek van The Notorious IBE aan het dansen krijgt. 

De Capital Stage vindt plaats tijdens The Notorious IBE op zaterdag 10 augustus van 19:00 tot 01:00 uur op de Bongerd in Heerlen. De entree van dit festival-onderdeel is gratis. Er is geen minimum-leeftijd voor het bezoeken van het evenement. Na afloop verzorgt poppodium NIEUWE NOR een gratis toegankelijke afterparty (16+). 

Tijdens het festival kunnen bezoekers deelnemen aan dancebattles, dansshows, workshops, masterclasses en afterparties. Op verschillende locaties in het centrum van Urban Heerlen worden een heel weekend lang activiteiten rondom de urban cultuur georganiseerd. 

The Notorious IBE heeft een groot netwerk met nationale en internationale partijen opgebouwd, wat tot bijzondere samenwerkingen leidt. The Notorious IBE is een festival voor iedereen: van jong tot oud. Alle hoeken van de urban cultuur hebben een plekje op het festival: kunst, cultuur en muziek. Er is voor ieder wat wils.

Foto credits: Omrii, maurice van der Meijs.

Overzicht

Prijs

Raadpleeg de website voor meer informatie. De activiteiten op de Bongerd en in de Pancratiusstraat zijn gratis toegankelijk.

Data
Contact
Diverse locaties, Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website