Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Tentoonstelling 'Stille Kracht - De oorlog in de mens'

Museum van de Vrouw
Echt
Stille kracht gaat over het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. In beeld en geluid wordt vanuit verschillende perspectieven het dagelijks leven in de oorlogsjaren belicht. 

Hoe een kind die tijd beleefde, hoe het was om te moeten schuilen voor bombardementen, te evacueren, onderduikers in huis te hebben of verliefd te worden op een Duitser, Engelsman of Amerikaan. 

Centraal in de tentoonstelling staan de verhalen, die werden opgetekend uit de mond van overlevenden, mannen en vrouwen uit de regio, die de oorlog als kind of jongvolwassene meemaakten. 

Emotionele, persoonlijke herinneringen aan dagelijkse gebeurtenissen, die soms grote sporen achterlieten in mensenlevens. Getuigenissen ook van kracht om onder moeilijke omstandigheden zo normaal mogelijk te leven en te doen, wat gedaan moest worden.

Data


  • 30-11-2020 t/m 31-12-2020