Tentoonstelling 'Hildegard van Bingen, een fascinerende vrouw'

Houthem St. Gerlach Bezoek website

Tentoonstelling 'Hildegard van Bingen, een fascinerende vrouw'

Tentoonstelling 'Hildegard van Bingen, een fascinerende vrouw' Heiligdom St-Gerlach, Joseph Corneli Allee 1Houthem St. Gerlach 0615304492 Naar de website
Houthem-St.Gerlach, gelegen tussen Valkenburg en Maastricht, is bekend vanwege de kluizenaar H. Gerlachus. Hij en Hildegard waren tijdgenoten en kenden elkaar. Als blijk van waardering schonk Hildegard zelfs haar professiekroontje aan de H. Gerlachus. In de stiltekapel van de prachtige Gerlachus bedevaartskerk is een visioen uit een van haar boeken Liber Scivias in mozaïek afgebeeld.

Hildegard von Bingen, een heilige uit de middeleeuwen die haar tijd ver vooruit was. Hoogbegaafd, religieus en muzikaal bracht zij haar opvattingen tot uiting in haar boeken en muziek. De heilige Hildegard von Bingen (12e eeuw) is een fascinerende vrouw. Bijna haar hele leven verblijft ze in het klooster. Daar verdiept ze zich uitgebreid in de christelijke leer en maakt kennis met de wetten van de natuur. Zij wordt abdis (magister) en rond haar veertigste krijgt zij visioenen die zij niet kan negeren. Daarna komt zij op onvoorstelbare wijze in beweging: zij schrijft boeken en componeert muziek.

Open: maandag t/m zaterdag van 10.00-16.30 uur en zondag vanaf 10.30 uur.

Overzicht

Data
Contact
Heiligdom St-Gerlach, Joseph Corneli Allee 1, Houthem St. Gerlach
0615304492

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website