Tentoonstelling Afrika in Beeld, van meisje tot vrouw

Tentoonstelling Afrika in Beeld, van meisje tot vrouw

Museum van de Vrouw
Echt
Symbolisme, tradities en geheimtaal zijn al jong verweven met de levens van meisjes in Afrika. Zo spelen poppen een grote rol in de Afrikaanse cultuur. Ze zijn dan ook in veel variëteiten te zien in de tentoonstelling. 

Van eenvoudige speelpoppen voor kleine meisjes tot beeldjes als symbool of als geluksobject. Maar niet alleen poppen vertellen een verhaal. Zorgen, klachten en verlangens worden verwoord in sieraden, stoffen of aardewerk. 

Zo kennen de meisjes in zuidelijk Afrika de geheimtaal om met kralensnoeren en schortjes in kleurtaal een liefdesbrief te ontwerpen. En geweven stoffen vormen het bewijs dat een meisje klaar is voor het huwelijk. 

Eenmaal in een huwelijk maak je via een potdeksel met symbolen je relatieperikelen duidelijk aan je partner en omgeving. Beelden, sieraden en textiel illustreren de uiteenlopende facetten van het opgroeien. 

De ontwikkeling van meisje tot vrouw en de in bepaalde culturen belangrijkste fase: moeder worden én zijn.

Prijs


De tentoonstelling wordt in combinatie met de huidige tentoonstelling Gruuets aangeboden en is daarom tegen het tarief van € 5,- per persoon te bezoeken. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Data


  • 30-7-2022 t/m 6-2-2023