Specialized Gravel Series Limburg

Specialized Gravel Series Limburg

Startlocatie
Banholt
Wielerweekend
Op zaterdag 10 en zondag 11 september staat het dorpje Banholt in de Citta Slow gemeente Eijsden-Margraten in het teken van de Specialized Gravel Series Limburg (gravel toertocht), de NL Gravel Series (KNWU Race) en Kids MTB race. 

De toertocht kent dit jaar drie afstanden die tot de verbeelding spreken. De Liberation ride (65 kilometer route met 954 hoogtemeters), de ‘Specialized’ crossborder ride (125 kilometer route met 1650 hoogtemeters) en dé uitdaging van dit jaar, de ‘Grenspaal12’ Ultimate ride (200 kilometer route met 2700 hoogtemeters).

Liberation ride 
Deze route is uitermate geschikt voor de beginnende graveller en voert langs bijzonder mooie plekjes in de gemeente Eijsden-Margraten. De 65 kilometer tellende route met 500 hoogtemeters zijn goed voor je te doen en worden voldoende afgewisseld met snellere passages. 

‘Specialized’ Crossborder ride 
Deze uitdagende ride voert over de landsgrenzen richting België en Duitsland. Prachtige gravelpaden door het natuurschoon van Limburg laten elk wielerhart sneller kloppen. Met 125 kilometer en 1400 hoogtemeters krijg je een mooie balans in vlak rijden en beklimmingen voor de wielen. 

Ultimate ride 
Een 195 kilometer tellende gravel ride waar je je zelf eens goed kunt testen op je gravel bike. Over veldwegen, door bossen, over de grenzen heen, naar historische plekken en misschien krijg je ook nog opdrachten mee?! De ultieme Gravel uitdaging!

NL Gravel Series
Naast de toertocht vindt dit jaar voor de eerste keer een KNWU Gravel race in Banholt plaats. Deze wedstrijd voor mannen en vrouwen wordt in het kader van de NL Gravel Series verreden in aanloop naar het NK in Epe. 

Er kan gereden worden op dag licentie. De organisatie in Banholt is de kandidaat om het NK in 2023 naar Zuid-Limburg te halen.

Kids MTB Race
Op zondag 11 september is het ruimbaan voor 200 kinderen (3 en 12 jaar) om hun beste beentje op een gaaf mountainbike parcours af te leggen. 

Deze gratis activiteit levert altijd mooie plaatjes en lachende gezichten op bij ‘de toekomst’ van de Nederlandse mountainbike wereld. De bekers, medailles, vers fruit van lokale telers en goodybags liggen op zondag 11 september gereed voor alle deelnemers.
Specialized Gravel Series Limburg - Foto 0
Specialized Gravel Series Limburg - Foto 1
Specialized Gravel Series Limburg - Foto 2
Specialized Gravel Series Limburg - Foto 3

Prijs


Deelname fee bedraagt € 39,-. Deelname is inclusief koffie bij start, route(s) via GPX stuurbord, medische en technische ondersteuning, rustplekken met voldoende voedsel, finishmedaille en heerlijke warme maaltijd bij de finish.

Data


  • 10-9-2022 t/m 11-9-2022

Sub evenementen