SamenLoop voor Hoop Landgraaf

Ubach over Worms Bezoek website

SamenLoop voor Hoop Landgraaf

SamenLoop voor Hoop Landgraaf Atletiekbaan Park ter Waerden Ubach over Worms Naar de website
Op 22 en 23 juni vindt alweer de 5e editie plaats van de SamenLoop voor Hoop Landgraaf, het 24-uurs durend wandelevenement onder auspiciën van KWF-kankerbestrijding. Het voornaamste doel van dit evenement is het steunen van die mensen, die het zo hard nodig hebben, omdat zij strijden of gestreden hebben tegen kanker. De organisatie noemt ze survivors. Door deelname aan de SamenLoop voor Hoop (op welke wijze dan ook) laat iedereen de survivors zien dat ze er niet alléén voor staan. Dat er velen zijn die naast hun staan en zich voor hun willen inzetten.

Een ander belangrijk doel van de SamenLoop is het inzamelen van geld om het onderzoek naar de bestrijding van kanker te ondersteunen. De organisatie van de SamenLoop voor Hoop Landgraaf vindt het zeer belangrijk om te kunnen vermelden dat de ingezamelde gelden bestemd zijn voor onderzoeken vanuit de eigen provincie, te weten in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (samenwerkingsverband tussen Academisch Ziekenhuis Maastricht en Universiteit Maastricht). 

De bedoeling is dat deelnemers teams vormen van circa 10-25 personen en dat er gedurende 24 uur telkens minimaal één persoon van elk team wandelt op de atletiekbaan op Park ter Waerden in Ubach over Worms (Landgraaf). De SamenLoop kent drie speciale momenten:
  • Op de eerste plaats is er de Openingsceremonie op zaterdag om 13.00 uur. Vervolgens gaat de SamenLoop van start. Er is een randprogramma, waarbij bezoekers de kraampjes van de deelnemende teams kunnen bezoeken, artiesten gratis optredens verzorgen, de inwendige mens versterkt kan worden, et cetera In de middaguren wordt er ook een Kinderloop gehouden.
  • Op zaterdag om 23.00 uur vindt de Kaarsenceremonie plaats. Rondom de atletiekbaan branden dan circa 3000 kaarsen in kaarsenzakken, die vooraf verkocht zijn en zijn voorzien van persoonlijke boodschappen. Het licht gaat vervolgens uit langs het parcours en er worden enkele stilterondes gelopen. Een indrukwekkend gebeuren voor iedereen.
  • Nadat de nacht rustig en zonder muziek is verlopen, maar het wandelen wel gewoon doorgaat, maakt iedereen zich ’s morgens op voor de slotceremonie, die om 13.00 uur plaats zal vinden. Tijdens deze ceremonie zal het eindbedrag bekend worden gemaakt en worden aangeboden aan KWF-kankerbestrijding.

Overzicht

Prijs

Mensen, die een team willen inschrijven of wandelaars die willen deelnemen, maar geen team hebben, kunnen contact opnemen met de organisatie of via de website. Riet Verberkt-Smeets, 06-37202683, riet.smeets@ziggo.nl of Harry Erkens, 06-14599332, erkensh56@gmail.com.

Data
Contact
Atletiekbaan Park ter Waerden , Ubach over Worms

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website